Twee doden in Nickerie door afzonderlijke verkeersongevallen
10 Oct 2021, 20:27
foto


Twee personen in Nickerie zijn komen te overlijden door twee afzonderlijke verkeersongevallen. De voetganger Mohan Budhu (65), die de Guyanese nationaliteit bezit, is op 30 september in het Mungra Medisch Centrum (MMC) komen te overlijden. In het ander geval gaat het om een eenzijdig verkeersongeval dat plaatsvond op 5 oktober aan de Ir. M.N. Attaoellahweg. De 50-jarige mede inzittende Dhanradjie Soman overleed 6 oktober in het ziekenhuis.

Budhu werd op 25 september aan de Van Idsingaweg in het district Nickerie door de 36-jarige autobestuurder S.V. van achteren aangereden. Per ambulance werd het verkeersslachtoffer met een rechterbeenfractuur ter verpleging afgevoerd naar het MMC, waar hij op 30 september het leven liet, meldt de politie Public Relations.

Het rijbewijs van de bestuurder S.V. die niet onder invloed van alcohol bleek te zijn, is hangende het onderzoek ingevorderd. Tot nog toe hebben familieleden zich nog niet aangemeld bij de politie. Nabestaanden of zij die denken Budhu te hebben gekend, worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de Verkeersonderzoek Unit van Regio-West op het telefoonnummer 231122 of het dichtstbijzijnde politiebureau.

In het tweede geval heeft het politioneel onderzoek uitgewezen dat de 31-jarige autobestuurster H.N. met haar bijrijdster Soman vanuit de richting Henar naar Nieuw Nickerie reed. Door tot nog toe onbekende reden verloor zij de controle over de besturing van haar voertuig. Hierdoor sloeg de auto over de kop en kwam terecht in het afvoerkanaal in de Prins Bernhardpolder. Soman liep letsels op en werd met de ambulance afgevoerd naar het MMC, maar kwam op 6 oktober in het ziekenhuis te overlijden. Het ontzielde lichaam van het verkeersslachtoffer dat voor obductie in beslag was genomen, is inmiddels afgestaan aan de nabestaanden.

Zowel het Nederlands rijbewijs als het internationaal rijbewijs van H.N. zijn ingevorderd. De bestuurster bleek niet dronken te zijn en is na overleg met het Openbaar Ministerie na verhoor heengezonden. Ook het onderzoek van dit verkeersongeval wordt door de Verkeersonderzoek Unit van Regio-West verricht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May