Collega's van het IGSR danken Ed Muller
07 Oct 2021, 02:31
foto
Edward Muller (links) tijdens een presentatie op het IGSR. Hij is dinsdag overleden.


Ed Muller heeft, naast een veelkleurige scala van andere door hem ontplooide activiteiten, een waardevolle en apprecieerde bijdrage geleverd aan de ontwikkeling  van de economische masteropleidingen van het Institute for Graduate Studies and Research (IGSR) van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Gelet op onze vruchtbare samenwerking en vriendschappelijke relaties, achten wij het passend stil te staan bij zijn plotselinge en droevig overlijden.

Door een unieke combinatie van gediversifieerde en ruime praktische ervaring opgedaan in de dynamische financiële wereld, zijn managementcapaciteiten en belangstelling voor de meer theoretische economische thema’s, paste Ed ten volle in de vraag van ons instituut naar docenten en studiebegeleiders die de kwaliteit en de maatschappelijke relevantie van de opleidingen konden borgen en waar nodig upgraden.

Het komt niet vaak voor dat een persoon met de kwaliteiten van Ed en zijn vele andere drukke werkzaamheden,  serieuze bereidheid  toont om deel te nemen aan de evenzeer veeleisende en tijdrovende activiteiten welke het universitaire onderwijs nu eenmaal vergt. Deze bereidheid vloeide  voort uit zijn vastbeslotenheid een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de jeugd en uit de eveneens unieke structuur van zijn persoonlijke karakter.

Ed was altijd bereid zich in te zetten wanneer ons instituut een beroep op hem deed. Zijn tegemoetkomend en open karakter maakte hem tot een ideale universitair docent, waar collega’s en studenten profijt uit konden halen. Zijn geduld en positief kritische instelling zorgden ervoor dat hij een ideale partner was bij het begeleiden van studenten bij de productie van de verplichte master thesis, welke steeds een moeilijk te overbruggen horde van het curriculum is.

Tegen de boven geschetste achtergrond betuigen wij onze dank voor de steun, de medewerking en de opbouwende advisering welke wij van Ed ontvingen. Wij hebben daar rijpe vruchten van mogen plukken en blijven als dank Ed in onze gedachten houden en zijn gedachtegoed koesteren.

Suriname en zijn universiteit hebben met het heengaan van Ed een voorbeeldig en wijs econoom verloren. Aan zijn echtgenote Mavis en de overige familieleden betuigen wij onze welgemeende condoleances.

Tony Caram
Rosita Sobhie
Opleidingscoördinatieteam master Banking and Finance, IGSR


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May