12 maanden voorwaardelijke celstraf voor dronken automobilist
07 Oct 2021, 10:44
foto


Ricardo M. heeft zowel in Paramaribo als Wanica onder invloed van alcohol gereden. Rechter Roy Elgin heeft hem woensdag gevonnist tot twaalf maanden voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van drie jaar.

Aan Ricardo M. is de rijbevoegdheid ontzegd voor twaalf maanden waarvan twee voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Hij moet een totale boete betalen van SRD 150, te vervangen door zeven dagen hechtenis, omdat zijn auto niet herkeurd is. Hij betaalt een totale boete van SRD 1000, te vervangen door drie weken hechtenis, omdat hij de veiligheid van het verkeer in gevaar heeft gebracht.

Ricardo M. had op 28 mei enkele shots alcohol gedronken. Hij moest arbeiders afzetten in Wanica. Hij vroeg de werknemers hen later af te zetten, maar die wilden niet wachten. Daarom nam hij dronken achter het stuur plaats. Na het afzetten van de arbeiders, kwam hij in botsing met een tegenligger. De politie werd erbij gehaald, waarbij bleek dat Ricardo M. onder invloed van alcohol verkeerde. Zijn auto was niet herkeurd.

Op 14 juni had hij in Paramaribo een kwartfles alcohol gedronken. Zijn vrouw ging in de auto om parkietvoer te kopen. Omdat het verkeer te druk was, wilde zij niet verder. Zij wilde keren op de weg, maar kon het niet. Ricardo M. nam plaats achter het stuur om zijn vrouw te helpen, maar reed een schutting aan. De politie constateerde dat de man weer onder invloed van alcohol was en dat zijn auto nog steeds niet herkeurd was. Ricardo M. zei dat hij de schade voor de schutting heeft vergoed. “Ik drink helemaal geen alcohol. Ik weet dat ik fout ben geweest”, verklaart Ricardo M. Zijn advocaat Shanti Mangre vroeg de boetes te verminderen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May