Meer geld vrij voor korpsen en strafinrichtingen
06 Oct 2021, 19:20
foto
Overleg van de minister Kenneth Amoksi (m) en Armand Achaibersing 4e v.r.), met afgevaardigden van de diverse korpsen en de politiebond, op het Kabinet van de President. (Foto: CDS)


Er zal op de begroting meer geld vrijgemaakt worden voor de diverse strafinrichtingen, het Korps Politie Suriname, het Korps Brandweer Suriname en het Korps Penitentiaire Ambtenaren. Minister Kenneth Amoksi heeft hierover dinsdag op het Kabinet van de President overleg gepleegd met minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning.

De Politiebond was ook aanwezig bij het overleg. Amoksi zegt dat het onder andere gaat om achterstallige resoluties, beschikkingen, missives, geautoriseerde stukken en financiering van projecten die in de startfase zijn en rechtspositionele zaken die aangepakt zullen worden. “We hebben in een heel constructieve sfeer kunnen praten. De bond heeft ideeën aangedragen voor eventuele knelpunten die er zouden zijn. De bond is tevreden teruggegaan”, zegt Amoksi, die benadrukt dat er geen spanningen zijn tussen de politiebond en de regering.

De ministers Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, diverse  deskundigen, alle korpshoofden en afgevaardigden van de Surinaamse Politiebond waren aanwezig bij de bespreking. Tijdens deze bijeenkomst zijn er oplossingsmodellen aangedragen door zowel de bond als de regering. Achaibersing is samen met zijn deskundigen ingegaan op veranderingen die aangebracht kunnen worden op de begrotingsposten, meldt de Communicatie Dienst Suriname (CDS).


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May