NDP- en BEP-fractie dringen aan op vergadering actuele zaken
06 Oct 2021, 15:14
foto


De fracties van de NDP en BEP vragen Assembleevoorzitter Marinus Bee om de meest korte termijn een spoed openbare vergadering uit te schrijven met als agendapunt Bespreking actuele vraagstukken. NDP-fractieleider Rabin Parmessar zegt aan Starnieuws dat twee vergaderingen over deze kwestie niet doorgegaan zijn. De oppositie heeft eerder diverse vergaderingen aangevraagd, die niet uitgeschreven zijn.

Er spelen veel dringende zaken waarover behoefte is om de regering informatie te vragen. "We hopen dat de leiding van het parlement de vergadering gauw uitschrijft, want de regering en Assemblee moeten bijeenkomen om de zaken te bespreken", zegt Parmessar. Er was een vergadering uitgeschreven voor 23 september maar die is op verzoek van de regering uitgesteld. Daarna zou op 28 september worden vergaderd, maar een van de Assembleeleden is positief getest, waardoor voor de tweede keer de bijeenkomst geen voortgang vond.

De oppositionele fracties voeren aan dat de regering verantwoording moet afleggen en belangrijke informatie moet delen met de volksvertegenwoordigers. "Tevens is het de verantwoordelijkheid van elke parlementariër, evenals u voorzitter, om het gezag dat het hoogste orgaan van de Staat heeft, te allen tijde intact te houden", staat in de brief aan de Assembleevoorzitter.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May