Allerlei (de laatste)
05 Oct 2021, 12:31
foto


De Brutalen,
Hebben niet langer de halve, maar de hele wereld. Degene die de ondertoon van deze opmerking niet aanvoelt, zal deze waarschijnlijk WARRIG vinden.

Schreeuwers
,
Van ‘ding prijs musu saka’ volgen geen internationaal nieuws of onthouden bewust hun volgelingen het volgende:
A) Brandstofkosten zijn bijvoorbeeld in Holland alweer gestegen; moet de containertransporteur in Holland deze stijging van zijn spaargeld betalen?
B) Vrachtkosten van containers (lege hoor) zijn 4 tot 5 maal gestegen; de importeur in Suriname moet deze verhoging ook van zijn spaargeld betalen?
C) Prijs van voedsel  in het buitenland is gestegen; moet ook al t.l.v. het spaargeld van de exporteur gaan?

Schreeuwers, geven jullie jouw volgelingen aan ‘ fa den prijs musu kon saka’ rekening houdend met het vorenstaande..

Meerdere verdiepingen-woonblokken
?
Mijn a-technisch verstand zegt mij dat onderhoud meer kost dan laagbouw en Suriname blinkt al niet uit in ‘onderhoud’.

Uitnodigen van een Neerlandicus in TTP

Het vorige jaar opperde een TTP-presentator, die zich waarschijnlijk op de teentjes getrapt voelde, een Neerlandicus naar het programma uit te nodigen. Ik kijk er bijkans een jaar naar uit.

Nog steeds gezeur over Covid-19 voorlichting
Elkeen is volgens mij wijs genoeg om aan informatie te komen als men deze onvoldoende vindt. Een deel van de achterlandbewoners moet waarschijnlijk toch 1 op 1 geïnformeerd worden. Verder zeg ik: de voorlichting is PRIMA.

De Chef verkeer,
Heeft op 22-09-2021 in een bekend tv-programma, heel bedaard een PRIMA uitleg gegeven over o.a. het fenomeen ‘Verlenging Rijbewijzen’.
Maaaar... alles staat en valt met mankracht en kantoorequipment die aanwezig moet zijn en er niet is, zoals de Inspecteur zelf heeft aangegeven.

In zo een situatie moet er naar een tussenoplossing gekeken worden die ik als bijdrage heb aangeleverd op  10-07-2021 op deze nieuwssite. Ik had gedacht dat de presentator dit op tafel zou leggen, jammer genoeg niet, misschien last van de unmasked hoestbuien. Ook gaf de Inspecteur aan dat het CBB de rijbewijzen uitprint; waarvoor dan nog een uittreksel nodig? Volgens een wet? Deze wijzigen is een fluitje van een cent.  

De laatste ‘Allerlei’  
Onder dit ‘Logo’ heb ik problemen, die meestal zonder geld makkelijk op te lossen zijn, belicht. Van Verlenging Rijbewijzen tot aan ergerlijk eeuwigdurende Uitspraken/vonnissen. Van nodeloos in beslagname van motorrijtuigen tot aan de herkeuring van total-loss motorrijtuigen. Van vernielen van het wegdek door monstertrucks tot aan het dichtgooien van de waterberging in Paramaribo Noord. Van de zwijgzame meerderheid tot aan de spraakzame minderheid. Van etc…etc….etc...

Ik wist dat mijn geschrijf geen zoden aan de dijk zou leggen, maar ging er toch vanuit dat er tenminste 1 persoon van het bevoegde gezag zou moeten zijn die een reactie zou kunnen geven; natuurlijk weer nul-komma-nul. Zullen  INTEGERE mensen met het hart op de juiste plek, bereid zijn zich in te zetten voor land en volk?; ik denk van niet.

T. Sanches 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May