HVB evaluatievergadering in Pokigron; activiteiten 4-jarig bestaan
04 Oct 2021, 17:31
foto
HVB heeft een ICT basistraining verzorgd in Pokigron het afgelopen weekend. Er is ook een evaluatievergadering gehouden. (Foto: HVB)


De Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) heeft het afgelopen weekend een evaluatievergadering gehouden te Pokigron. De partij bestaat op 28 oktober vier jaar en heeft enkele activiteiten op schema in het licht staan van interne versterking van haar structuren en solidariteit naar de sociaal zwakkeren. Als kick off werd door HVB voorzitter Mike Noersalim een airco geschonken aan de EBGS Gemeente te Pokigron. Gedurende twee dagen werd aan ongeveer 30 personen de ICT basistraining verzorgd waarna de participanten hun certificaat in ontvangst mochten nemen van de voorzitter.

Politiek leider Raymond Sapoen zei op de evaluatiebijeenkomst dat het misschien inderdaad goed voor het land is als er vervroegde verkiezingen komen, "lik fa Santokhi taki in Holland. We hebben een coalitie nu waar de grootste partijen VHP en ABOP elkaar voor de voeten lopen en elkaar moeten gedogen voor de goede vrede. We hebben de NPS die voor spek en bonen erbij zit en zelf aangeeft dat zij niet wordt gekend bij belangrijke politieke besluiten. Dan hebben wij PL die zich meer druk maakt om haar chickenshop dan de problemen van het land. De HVB blijft de zaak volgen en is in ieder geval voorbereid op alles”, merkte Sapoen op.

De politicus gaf aan dat de HVB alleen de verkiezingen in 2020 is ingegaan en als nationale partij ondanks de verkiezingsnederlaag  een goede basis heeft gelegd in Sipaliwini. “Als ons kiesstelsel rechtvaardig was, dan zouden wij landelijk zeker minimaal 1 zetel in de wacht slepen. Daarom zal hervorming van onze kiesstelsel blijven behoren tot een van de 10 hervormingen die de HVB voorstaat.”    

Noersalim benadrukte dat de HVB onverstoord verder zal arbeiden aan haar missie op basis van haar ontwikkelingsfilosofie O plus O = O (Onderwijs en Ondernemerschap is Ontwikkeling). “A no omdat unu no de na ini regering, da un stop nanga a wroko. Wi wroko go doro gi a toekomst fu a kondre lik politiek partij. Wij moeten af van de gewoonte dat tijdens de verkiezingscampagne het achterland wordt bedolven onder cadeautjes en na de verkiezingen compleet wordt vergeten”.

De partij begint in oktober haar eerste kadertraining voor leden en belangstellenden op minimaal middelbaar denkniveau. Deze training duurt twee weken en zal in de komende maanden worden voortgezet in alle districten, deelt de HVB mee. Namens de jarige partij zullen de afdelingsbesturen van alle districten verder een sociaal gebaar maken in hun eigen district. Een dankdienst en een persconferentie waar de partij haar toekomstplannen zal delen met de samenleving staan ook op het programma.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May