Levens: LBO-leerlingen moesten voortgangsrapport krijgen
04 Oct 2021, 00:00
foto
Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur


Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur legt uit dat de leerlingen die geslaagd zijn van het Lager Beroeps Onderwijs (LBO) doorgaans in het tweede leerjaar van het Schakelinstituut Middelbaar Onderwijs (SMO) worden ingeschreven. Gegeven de bijzondere situatie door de Covid-pandemie stromen ze het komende schooljaar niet door naar het tweede leerjaar, maar ze gaan naar het eerste jaar.

De leerlingen moeten dus een jaar langer doen in het SMO. De minister zegt aan Starnieuws dat het niet de bedoeling was dat ze slechte cijfers zouden hebben in hun rapport. Zij moesten een voortgangsrapport krijgen, dat aangeeft wat ze goed deden en wat ze opnieuw moeten doen. Dat rapport zullen ze alsnog krijgen als ze terug zijn op school, deelt Levens mee.

Na dit eerste jaar in het SMO, verwacht de bewindsvrouw dat de cijfers er veel beter zullen uitzien. De leerlingen met de slechte cijfers krijgen een heel jaar de kans om beter te presteren. Levens reageert op het bericht waarin gesteld wordt dat kinderen met drietjes, viertjes en vijfjes geslaagd zijn van het LBO. Het ministerie blijft de kleine ongemakken die optreden bij elke vernieuwing verbeteren, stelt de onderwijsminister.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May