Onderwijzeres in berovingszaak in vrijheid gesteld
01 Oct 2021, 20:33
foto


Een onderwijzeres die was aangehouden voor een beroving, is vanmorgen in vrijheid gesteld. Het Hof van Justitie heeft het verzoek van advocaten Maureen Nibte en Raoul Lobo gehonoreerd.

Nibte voerde bij het hof humanitaire gronden aan voor de vrijlating. De verdachte heeft de zorg van haar drie minderjarige kinderen.

De broer van de onderwijzeres woont in Nederland. Hij kwam op vakantie in Suriname en had een auto bij zijn zus achtergelaten toen hij terugging. Hij vroeg haar dat voertuig af en toe te starten. Hij wilde weer naar Suriname komen. De zus plaatste een andere accu voor het voertuig en liet het langs de straat bij haar woning. De auto werd gestolen. De autosleutel was in het huis. De vrouw deed aangifte van de autodiefstal. Deze wagen werd gesloopt teruggevonden. Uit het onderzoek is gebleken dat enkele mannen de auto hebben gebruikt om een beroving in een woning te plegen.

De vrouw verklaart dat zij de beroving niet heeft gepleegd en de auto ook niet heeft ingezet voor een strafbaar feit. Zij was vorige week aangehouden en in verzekering gesteld. Nibte zegt dat het niet duidelijk is geworden dat met de gestolen wagen de beroving is gepleegd. Het kenteken van de auto is niet te zien op de beelden. Op de camerabeelden van de beroving is de vrouw ook niet te zien.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May