Verdachte moord Kanangalaan vrij
01 Oct 2021, 08:07
foto


Het Openbaar Ministerie (OM) heeft Purcy A. donderdag in vrijheid gesteld. Hij wordt in verband gebracht met de moord op een man aan de Kanangalaan. Zijn advocaat Maureen Nibte bevestigt desgevraagd de invrijheidstelling. Zij had een verzoek tot de vrijlating gedaan bij de rechter-commissaris, maar het OM heeft de verdachte in vrijheid gesteld.

Purcy A. was op 8 september in verzekering gesteld. Hij verklaart niets af te weten over de moord. Een auto die op zijn naam staat, zou zijn ingezet om het latere slachtoffer te ontmoeten aan de Kanangalaan. Nibte zegt dat de wagen vanaf de eerste dag van de aankoop bij ene Asis was. Het voertuig was nimmer bij Purcy A. Indien het voertuig aan de verdachte in eigendom toebehoorde, zou het voertuig dan ook in zijn bezit zijn, echter was het voertuig vanaf dag 1 in het bezit van Asis.

Purcy A. heeft slechts geholpen om de auto op zijn naam aan te schaffen, omdat Asis in een echtscheidingsproces verwikkeld was. Nadat Asis voor de eerste maal was aangehouden, werd hij naderhand in vrijheid gesteld. Hij is momenteel in detentie in deze zaak. Tijdens de eerste aanhouding van Asis bleef het voertuig bij een vriend van Asis, zijnde een monteur. Na zijn vrijlating vroeg Asis aan Purcy A. om de auto voor hem te verkopen.

Aangezien de auto op naam van Purcy A. stond, gaf hij aan dat hij zelf wel interesse had om het voertuig op te kopen. “Purcy A. had immers geen enkel idee dat er wat met het voertuig aan de hand was en koesterde hij ook geen argwaan. Aangezien hij de gevraagde koopsom van US$ 3000 niet voorhanden had, ging de koop dan ook niet door. Indien hij wist dat er een misdrijf met het voertuig was gepleegd zou hij nimmer het voorstel doen om de auto zelf over te kopen van Asis”, zegt Nibte.

Nadat Purcy A. tot zijn enorme schrik begreep dat het voertuig, welke op zijn naam staat, betrokken zou zijn bij een misdrijf heeft hij, puur uit vrees, de kentekenplaat verwijderd, zodat er geen link tussen hem en het misdrijf zou kunnen worden gelegd. De raadsvrouw zegt dat de verdachte de plaat enkel en alleen had verwijderd, omdat hij niks met het misdrijf te maken had, terwijl de auto wel op zijn naam staat. “Hij heeft een waterdicht alibi ten tijde van het misdrijf, hij was aan het werk en ook zijn werkgever is gehoord. Hij heeft nogmaals niks en nogmaals niks van doen met het misdrijf. Hij zit geheel onschuldig vast. Hij heeft Asis slechts een dienst willen bewijzen, hetgeen thans zijn straf is geworden.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May