NPS herdenkt 75-jarig bestaan; volk verdient beter
29 Sep 2021, 18:32
foto
De NPS heeft vandaag kransen gelegd bij het standbeeld van Johan Adolf Pengel. De partij bestaat vandaag 75 jaar. Voorzitter Gregory Rusland en ere-voorzitter Ronald Venetiaan leggen een krans.


De NPS herdenkt vandaag haar 75-jarig bestaan. Eerder op de dag zijn er kransen gelegd bij het standbeeld van oud-voorzitter Johan Adolf Pengel aan het Onafhankelijkheidsplein. Voorzitter Gregory Rusland merkte op dat vanaf de oprichting van de partij, onder leiding van Gerard van der Schroeff, gedacht werd aan de zelfstandigheid van Suriname en het verheffen van het volk.

Rusland voerde aan dat de NPS nu in de coalitie is, nadat ze tien jaar in de oppositiebanken heeft gezeten. In de 75 jaar heeft de partij in elke positie een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Suriname. De partij heeft onder alle omstandigheden haar principes hoog gehouden. De NPS heeft zich altijd sterk gemaakt voor onderwijs, omdat via scholing het volk zich verder kan ontwikkelen. Iedereen moet in staat zijn naar school te gaan. Naast onderwijs is een dak boven het hoofd een van de belangrijkste vereisten. De partijvoorzitter merkte op dat diverse woningbouwprojecten tot stand zijn gekomen tijdens de bewindvoering van de NPS.

Suriname kent veel uitdagingen, waarbij het volk lijdt onder de hoge prijzen van goederen in de winkels, de verhoging van de stroomtarieven, vrouwen hun kinderen niet naar school kunnen sturen omdat ze geen spullen kunnen kopen. Het volk maakt moeilijke tijden door. Er moet keihard gewerkt worden om het volk te verheffen. Er was een goede basis gelegd door de regering-Venetiaan maar door wanbeleid is het land in deze situatie beland. Rusland voerde aan dat zonder geld het moeilijk is om het land te regeren en te zorgen voor goed onderwijs, infrastructuur, gezondheidszorg.

Rusland voerde aan dat het volk beter verdient dan de huidige situatie. Er moet alles aan gedaan worden om het volk te verheffen naar een hoger niveau. Over het functioneren in de coalitie, zegt de politicus dat de situatie constant wordt geëvalueerd. Als er eerder verkiezingen moeten komen, is de NPS met haar structuren er ook klaar voor. De partij heeft geen probleem om haar bijdrage te leveren vanuit welke positie dan ook. De NPS huldigt vanavond enkele partijleden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May