Moordverdachte in vrijheid gesteld
29 Sep 2021, 12:36
foto


De rechter-commissaris (rc) heeft vanmorgen de bewaring van Steven L., die verdacht wordt van het doodschieten van Gary de Jezus Cepeda aan de Julianastraat, geweigerd. Steven L., die op 26 juli in verzekering was gesteld, is met deze beslissing op vrije voeten gekomen.

Zijn advocaat Maureen Nibte bevestigt dat de rc de bewaring heeft geweigerd. Steven L. zat samen met een vriend in zijn voertuig bij zijn woning aan de Julianastraat toen er opeens een vreemde man, het latere slachtoffer, bij hen kwam. Hij en zijn vriend kregen meteen argwaan omdat de vreemde man zich heel agressief gedroeg. De vriend van Steven L. heeft alles gefilmd. De mannen hadden het vermoeden dat het latere slachtoffer hen wilde beroven.

Nibte zegt dat er bovendien op de camerabeelden duidelijk te zien was dat twee busjes steeds langs reden en kennelijk hoorden bij het latere slachtoffer. Steven L. en zijn vriend werden angstig. Het is Steven L. geweest die op een bepaald moment heeft geschoten op de agressieve man.

De advocaat doet een beroep op noodweer en noodweerexces. “Zo is er sprake geweest van een zeer ernstige aanranding die ogenblikkelijk en wederrechtelijk is geweest en gericht tegen verzoekers eigen lijf waarbij het doel van de zelfverdediging noodzakelijk en geboden is geweest”, onderstreept Nibte.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May