Vaccinatiedwang en discriminatie; de hysterie
30 Sep 2021, 20:34
foto


Op 24 september 2021 las ik in een artikel op Starnieuws dat 3 volledig gevaccineerden zijn overleden aan covid. Elke dode is er één teveel; aan alle nabestaanden wordt heel veel sterkte toegewenst.

De informatie uit dit artikel bevestigt (wederom) dat gevaccineerden ondanks hun vaccinatie toch besmet kunnen raken met covid, maar dat wisten we al lang. Voor wat de besmettelijkheid betreft, is er dus absoluut geen verschil tussen een gevaccineerde en een ongevaccineerde. Beiden kunnen besmet raken met covid en op hun beurt weer anderen daarmee besmetten. Kortom, een gevaccineerde levert dezelfde risico’s op voor zijn medemens als een ongevaccineerde.  

Maar bij het doorlezen van het artikel, viel het mij op dat de specialist zich haast om te vermelden dat deze overledenen onderliggende ziektes hadden. Wat is überhaupt de relevantie van die vermelding? Om de onderliggende ziektes als boosdoeners aan te wijzen? Om de aandacht af te leiden van de bittere realiteit, namelijk dat een covidvaccinatie niet beschermt tegen een covidbesmetting? Wie zal het zeggen?

Ik ga aan die vraag voorbij en beperk mij tot de echte boodschap van het artikel, namelijk dat een gevaccineerde en een ongevaccineerde allebei even besmettelijk zijn.

Maar kan iemand mij dan uitleggen waarom er een heksenjacht is geopend op de ongevaccineerden? De medische discriminatie in Suriname neemt schrikbarend toe. Als in een vorm van totalitaire waanzin worden de ongevaccineerden als hoofdschuldigen van de coronacrisis aangewezen. Zij worden ontslagen of weggepest door hun werkgever. Zij worden uitgesloten van het sociaal leven en worden ten onrechte uitgemaakt voor egoïstisch en asociaal. Zij worden verantwoordelijk gehouden voor de crisis in de gezondheidszorg, en ook dat is een regelrechte leugen want het falend beleid in de gezondheidszorg kan nimmer in de schoenen van de ongevaccineerden worden geschoven.  

Gevaccineerden mogen alles doen, zij mogen vrijelijk naar het buitenland gaan (ook naar landen met een hoge besmettingsgraad) en terugkomen, zij zijn zonder enige beperking welkom in restaurants en terrassen en kunnen vervolgens iedereen in het restaurant en het terras besmetten, maar het zijn vooral de ongevaccineerden die een gevaar zijn voor de samenleving. Krommer dan dit kan het bijna niet worden.

Vraagt u zich niet af waarom er zoveel wrok, haat en afkeer wordt gekweekt tegen de ongevaccineerden?  Wat is het doel hiervan? Is men werkelijk zo bezorgd om de gezondheid van de ongevaccineerden, of speelt er iets anders? Want om ongevaccineerden in het belang van hun gezondheid de afgrond in te duwen, is de daad van een Judas.  

Het is pijnlijk om te zien hoe de discriminatie en haatzaaierij tegen ongevaccineerden wordt aangewakkerd, en hoeveel Surinamers het ondersteunen en goedkeuren dat hun broeders en zusters worden gediscrimineerd. De tweedracht in de samenleving is een feit. Dan kan ik alleen maar hoofdschuddend tot de conclusie komen dat er bitter weinig over is van die veelbesproken Surinaamse 'bromtji dyari' waar mensen in liefde en in vrede met mekaar leven.

De realiteit van vandaag is dat mensen in Suriname het leven onmogelijk wordt gemaakt, mentaal kapot worden gemaakt en meedogenloos worden vertrapt. Hebben we onze menselijkheid verloren? Want dit gaat niet langer over covid of het beschermen van anderen; dit gaat over hoe we onze medemensen behandelen. Hechten wij zoveel waarde aan ons eigen leven dat wij bereid zijn anderen zo te laten behandelen?

Voor diegenen die in de verdrukking terecht zijn gekomen, heb ik slechts deze woorden van bemoediging.
Medische discriminatie is ook discriminatie. Er bestaat niet zoiets als een klein beetje discriminatie, of een geaccepteerde vorm van discriminatie. De Grondwet van de Republiek Suriname verbiedt elke vorm van discriminatie.
Dus wanneer uw werkgever zegt, je mag hier niet meer werken omdat je ongevaccineerd bent, is dat discriminatie.
Wanneer een arts u niet wil behandelen, wanneer u niet in een restaurant mag gaan, wanneer u niet op reis mag gaan omdat u ongevaccineerd bent, is dat discriminatie.
Herken discriminatie! Spreek u uit hierover en wees niet bang. Stap naar de rechter.
Als u een werknemer bent, bespreek het met uw vakbond en laat die opkomen voor uw rechten.  

Maar wat u zeer zeker niet moet doen, is in een hoekje gaan zitten en zwijgen uit schaamte. Want het zijn juist de mensen die u discrimineren die zich moeten schamen.

mr. P.A. Bhagwandin CAMS

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May