Wel of geen Covidvaccinatie
29 Sep 2021, 23:03
foto


Overheden slagen er maar niet in om weigeraars van de covidprik over de streep te trekken. Hun argumenten om zich niet te laten vaccineren zijn:
1. Zelfbeschikkingsrecht: men is de baas over zijn eigen lichaam
2. Onbekende lange termijn gevolgen: het vaccin is onvoldoende getest. Een kritiek is dat het covidvaccin lange termijn effecten zou hebben, zoals onvruchtbaarheid. Er is wereldwijd veel ervaring met vaccinaties. Kinderen worden al tientallen jaren vanaf jonge leeftijd gevaccineerd. Hierbij zijn er nog nooit lange termijn effecten waargenomen. In principe doen alle vaccins hetzelfde: een immuunreactie oproepen.

3. Corona is niet zo erg, dus de nadelen van bijwerkingen wegen niet op tegen de geringe voordelen.
4. Corona en de vaccinaties zijn onderdeel van ‘een groter plan’: Farmaceutische bedrijven verdienen miljarden aan de vaccins
5. Ze vertrouwen op hun eigen immuun systeem.
6. Vaccinatie geeft ernstige bijwerkingen. Gemiddeld blijkt de kans op ernstige bijwerkingen even groot als de kans dat iemand wordt getroffen door de bliksem. Dan is de kans dat iemand ernstig ziek wordt door een coronabesmetting vele malen groter.

Waarom wel vaccineren
1. Als iedereen zich laat vaccineren, kan corona niet meer om zich heen grijpen. Zo krijgen we stap voor stap meer vrijheid terug. Een vaccinatie beschermt niet alleen uzelf, maar ook anderen.
2. Er is een kans om ziek te worden of te overlijden na infectie met het virus: De onvoorspelbaarheid van de uitkomst van een SARS-CoV-2 infectie vormt een sterk argument om je te laten vaccineren tegen COVID-19. Daar komt nog bij dat volgens de meest recente schattingen van de Wereldgezondheidsorganisatie van alle personen die met SARS-CoV-2 besmet raken 0.5-1% overlijdt, terwijl dit voor het gewone griepvirus slechts 0.1% bedraagt. Dit betekent dat er dus 5 tot 10 keer zoveel personen sterven ten gevolge van een SARS-CoV-2 infectie dan door een infectie met het influenzavirus.

3. Vaccinatie houdt je gezond en het redt levens
4. Vaccinatie beschermt jou en je medemens
5. Vaccins zijn veilig en zeer effectief
6. De vaccins zijn gratis
7. Vaccineerbare infectieziekten zijn nog niet uitgeroeid. De pokken is de enige infectieziekte die wereldwijd is uitgeroeid en voor polio is het bijna zover. Ook wil de Wereldgezondheidsorganisatie mazelen en rubella uitroeien door vaccinatie. De andere virussen en bacteriën zijn nog altijd in omloop en kunnen iedereen besmetten die er niet immuun tegen is. Zolang een ziekte nog ergens in de wereld voorkomt, blijft vaccinatie nodig. Zeker in deze tijden, waarin je in één dag de wereld rond kan reizen en ziektekiemen zich razendsnel kunnen verspreiden.
8. Vaccinatie geeft gemoedsrust, een gevoel van veiligheid.

Tweedeling
Door de voor- en tegenstanders van vaccinatie is er een tweedeling ontstaan in de maatschappij. Men is baas over zijn eigen lichaam; het is een goed recht als men weigert de coronaprik te nemen, maar dan moet men ook de consequenties dragen van een coronabesmetting. Tegenstanders van vaccinatie die via de media anderen oproepen om zich niet te vaccineren, moeten de grootheid opbrengen om via dezelfde media te verklaren dat zijzelf weigeren zich medisch te laten behandelen als ze ziek worden door corona. Voorts zouden zij het besluit voor zichzelf moeten nemen en anderen niet proberen te beïnvloeden. Zeker niet als het gaat om mensen met een zwak immuunsysteem. Het is bekend dat niet elke besmetting resulteert in ernstig ziek worden. Als u niet ziek wordt, is dat voor een ander geen garantie om ook niet ziek te worden. Laat dus een ieder de afweging zelf maken.

Voorlichting en maatregelen
De overheid zou naar mijn mening meer en betere voorlichting moeten geven om wel te vaccineren. Ik denk o.a. aan slachtoffers van coronabesmetting live op de tv laten vertellen welke impact dit op hun leven heeft gehad en nog steeds heeft. Ook zou men beelden kunnen tonen van coronapatiënten op de IC afdeling (uiteraard met gezichtsbedekking).  Twijfelaars gaan dan hoogstwaarschijnlijk wel over de streep.

Voorts zou de overheid enkele harde maatregelen moeten nemen:
1. Zonder vaccinatie geen toegang tot vliegreizen en bepaalde evenementen.
2. Geen ziekenhuisopname bij coronabesmetting van personen die de vaccinatie hebben geweigerd. Weigeraars moeten zelf opdraaien voor eventueel te maken medische kosten.
 
Niet vaccineren is niet solidair zijn met de gemeenschap. Vaccinatie heeft vele ziekten al teruggedrongen en in sommige gevallen volledig uitgeroeid. Volk van Suriname, volg het negatieve advies niet op. Laat u zich massaal vaccineren, voordat het voor u te laat is.

Jack Mohanlal
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May