Actie luchtverkeersleiders opgeheven
27 Sep, 23:39
foto
Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chan Santokhi heeft het bestuur van Satca ontvangen. Aan het woord is vicepresident Ronnie Brunswijk. (Foto: CDS)


De actie van de luchtverkeersleiders verenigd in de Satca is opgeheven. Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chan Santokhi heeft zich samen het bestuur van Satca gebogen over knelpunten. Heet hangijzer bij de bespreking was het proces tot verbetering van de rechtspositie. Partijen hebben afspraken gemaakt om te geraken tot oplossingen. De afgesproken termijn, die met ruim drie weken overschreden was, is nu verruimd met ongeveer een maand.

Het staatshoofd, vicepresident Ronnie Brunswijk en enkele ministers hebben aangegeven dat het begrijpelijk is dat belanghebbenden behoefte hebben aan verbetering van hun rechtspositie, meldt de Communicatiedienst Suriname. Ook is er vanuit de regering aangegeven dat groepen er rekening mee dienen te houden dat torenhoge verhogingen niet verantwoord zijn. Abrupte loonsverhogingen zullen averechts werken op de economie. Verder heeft de regeringsdelegatie ook onder de aandacht van haar gesprekspartner gebracht, dat er anderzijds ook wordt gewerkt aan het herstellen van de economie binnen de komende drie jaar.

Er zal in dialoog gewerkt worden aan oplossingen voor de vraagstukken waarmee de luchtverkeersleiders kampen. Vanuit de Satca zijn er ook voorstellen gedeponeerd die zullen bijdragen aan het verhogen van de inkomsten. Bij de meeting die maandag is gehouden, is afgesproken dat partijen op 15 oktober weer bij elkaar komen.

Advertenties

Tuesday 19 October
Monday 18 October
Sunday 17 October