Huawei biedt hulp aan ontwikkelen e-Gov-strategie
25 Sep, 12:30
foto
Deelnemers aan de ICT-summit met de Chinese telecomgigant Huawei. Het bedrijf wil Suriname bijstaan in het realiseren van de e-Government strategie. (Foto: CDS)


De Chinese telecomgigant Huawei wil Suriname bijstaan in het realiseren van de e-Government strategie. Het bedrijf heeft vrijdag samen met het team van e-Gov Suriname een ICT-summit gehouden in het Courtyard by Marriott Hotel. Experts van Huawei uit China en andere delen van de wereld hebben op de bijeenkomst de Surinaamse deskundigen laten zien wat het bedrijf te bieden heeft op het gebied van e-government. Het ligt in de bedoeling dat de Surinaamse e-Gov deskundigen met de andere betrokkenen zich buigen over hetgeen is gepresenteerd en van daaruit de verdere strategie bepalen.

Prewien Ramadhin, onderdirecteur e-Gov van het Kabinet van de President, en Jeff Jin, CEO van Huawei in Trinidad & Tobago, hebben beiden het belang van samenwerking op het gebied van Informatie, Communicatie en Technologie (ICT) benadrukt, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Naast het team van e-Gov hebben ook afgevaardigden van diverse ministeries geparticipeerd aan de summit. Virtueel hielden de Chinese IT-experts demonstraties hoe ze andere overheden hebben geholpen met e-Government projecten. Ook werd gewezen wat het bedrijf te bieden heeft op het gebied van technologie, cyber security, knowledge sharing en experience. Ramadhin geeft aan dat het bedrijf alvast wil laten zien wat het kan aanbieden aan Suriname. “Hiermee moet het leven van de burger makkelijk worden met behulp van technologie en digitale diensten. We gaan kijken wat voor e-services aangeboden kunnen worden, zodat mensen niet meer in lange rijen hoeven te gaan staan en hoe ze alles online kunnen doen”, zegt Ramadhin.

Jin zegt dat de Covid-19-pandemie de grootste drijfveer is geweest voor het bedrijf om landen als Suriname te helpen aan een digitale transformatie en het toepassen van technologie. Met het oog op de hedendaagse problemen is het volgens hem meer dan nodig om met elkaar te converseren over mogelijke oplossingen. Verschillende Caribische en Latijns-Amerikaanse landen zijn intussen geholpen. Het bedrijf zal niet alleen een bijdrage leveren aan e-Gov, maar stelt ook vijf plaatsen beschikbaar voor ICT-studenten in Suriname in zijn programma Seeds For The Future. In dit programma biedt Huawei ICT-studenten over de hele wereld bootcamps aan om een blik te werpen in zijn laboratoria en met onderzoekers naar nieuwe technologieën te kijken, zoals artificial intelligence en big data.
Advertenties

Tuesday 19 October
Monday 18 October
Sunday 17 October