Japanse zussen gecertificeerd oudste tweeling ter wereld
21 Sep 2021, 03:41
foto
Umeno Sumiyama (l) en Koume Kodama met hun officiële certificaten. (Foto: Guiness World Records)


Guiness World Records heeft twee Japanse zussen die ouder zijn dan 107 jaar en 300 dagen gecertificeerd als 's werelds oudste nog levende eeneiige tweeling. Umeno Sumiyama en Koume Kodama hebben het record van de overleden Japanse tweelingzussen Kin Narita en Gin Kanie verbroken.

Umeno en Koume, beiden beschreven als gezellige mensen, werden geboren op 5 november 1913 op het eiland Shodoshima.

De aankondiging werd maandag gedaan om deze samen te laten vallen met Respect for the Aged Day - een nationale feestdag in Japan.

Vanwege de huidige situatie met Covid-19 en uit voorzorg hebben de zusters - die in verschillende delen van Japan wonen - hun officiële certificaten opgestuurd gekregen om door het personeel in hun afzonderlijke verzorgingstehuizen te worden gepresenteerd.

De tweeling werd op 1 september erkend als de nieuwe titelhouders, zei Guinness maandag in een verklaring.

Eerdere recordhouders Kin en Gin hadden de titel van oudste identieke tweeling op 107 jaar en 175 dagen sinds de dood van Kin in januari 2000. Gin stierf het volgende jaar, op 108-jarige leeftijd.

De overleden tweeling, wiens namen in het Japans goud en zilver betekenen, werd op 1 augustus 1892 in Nagoya geboren en was in hun laatste decennium mediaberoemdheden geworden.

De familie van Umeno en Koume zei dat beide zussen grapjes hadden gemaakt over het bereiken van hun leeftijd. Umeno heeft vier kinderen en Koume heeft er drie.

In Japan is de levensverwachting de hoogste ter wereld, en ouderen genieten veel respect. Volgens Guinness is de oudste nog levende persoon ooit de 118-jarige Japanse Kane Tanaka.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May