RC weigert bewaring verdachte
18 Sep, 08:32
foto


De rechter-commissaris (rc) heeft vrijdag de bewaring van Wiresh B. geweigerd, waardoor de man op vrije voeten is gekomen. Wiresh B. heeft gordijnen, hydrofoor en een wasmachine gestolen uit een woning.

Hij geeft toe dat hij de diefstal heeft gepleegd. De benadeelde gaf in de aangifte op dat er ook 500 tafels zijn gestolen, wat wordt ontkend door de verdachte. Advocaat Maureen Nibte zegt dat Wiresh B. eerlijk heeft aangegeven welke spullen hij heeft weggenomen en waar die waren. Zij deponeerde een verzoekschrift bij de rc om de man vrij te krijgen.

De rc heeft de zienswijze van de raadsvrouw gevolgd. Nibte zegt dat het onwaarschijnlijk lijkt dat Wiresh B. de tafels uit de woning heeft gestolen. Immers hij plaatste een ladder om de goederen vanuit het pand te stelen. Voor het wegnemen van 500 tafels lijkt het niet logisch om die via de ladder weg te brengen. Wiresh B. weet ook niet hoe hij 500 tafels in zijn auto zou kunnen transporteren samen met de hydrofoor, televisie en wasmachine.

“500 tafels zijn immers geen 500 tandenstokers”, stelt Nibte. Zij vraagt zich af waarom de verdachte de andere goederen zou afstaan en de tafels niet. “Het is bekend dat benadeelden vaak overdrijven bij hun aangifte en meer goederen opgeven dan die in werkelijkheid zijn weggemaakt”, zegt de advocaat. Wiresh B. weet niks van de gestolen tafels.
Advertenties

Tuesday 19 October
Monday 18 October
Sunday 17 October