Allerlei (13)
16 Sep, 18:53
foto


Nogmaals: over mezelf, de schrijver
Ik bewierook geen enkele politicus en ben van GEEN enkele politieke partij lid. Verder hou ik mij NIET bezig met sociale en asociale platforms; dus van eventuele commentaren heb ik geen weet, maar vang ze soms wel op. Lezers die de ondertoon van paragrafen niet aanvoelen zullen deze waarschijnlijk warrig vinden.

Relatie met Nederland hersteld
Enkele herrieschoppers  (uiteraard ‘familie’ van helft B van mijn genen) hebben een bepaalde mening hierover, maar ik zeg PRIMA.  

Auto van 18 jaar oud
In Suriname waar auto-diagnoseapparatuur niet voor het grijpen ligt z.a. in Europa, lukt het mij toch mijn auto van 25 jaar oud in een staat van bijna-nieuw te houden. Maar aangezien een notabele in Nederland de eerste in de wereld is die met autopech langs de weg stond, moet arm landje Suriname een MB van Euro 90K laten gereed maken voor hem;  kost 1 servicebeurt SRD 500,00?

Casa Blanca
Alweer wijst een witteman (-vrouw) mij er op dat Suriname niet ‘weet’ wat onderhoud en behoud inhouden; maar dit land zal kapitale Onshore/Offshore werken opzetten. O ja, wie heeft Moengo’s Casa Blanca vernield?

Waterberging in Noord
In eerdere artikelen had ik het over het dichtgooien hiervan. Een bekende hydroloog had het op 09-09-2021 o.a. over dit fenomeen. Zijn mimiek gaf de ergernis aan over bijvoorbeeld voortzetting van een woningbouw project in dat gebied. Als doordenkertje haalde hij de colonne zandtrucks op de Kwattaweg aan; waar gaat het zand naar toe? De oostzijde van de Anton Dragtenweg wordt ook al zodanig opgehoogd dat de waterafvoer naar de weg geschiedt; asfalt no mang nanga watra. Waar blijft het toezicht van overheidswege?

Prima strategie
Het OMT (VG) heeft de verantwoordelijkheid over het beheersen van Covid-19, overgelaten aan het volk; dit MOET kunnen na een 18-maandenlange opleiding. Volgens sommige holle schreeuwers is dit alweer niet goed. Een  ‘statisticus’, een notabele, vraagt al tijden naar cijfers mbt de coviddoden uitgegooid naar leeftijd, onderliggende ziekte etc; ik dacht (weet niet zeker) ook naar lichaamslengte en schoenmaat. Trouwens je bent geen statisticus, wat ga je met de cijfers doen!        
Het zou goed zijn om zelf (dit vereist jouw bijbaan) het veld in te gaan en cijfers te verzamelen naar wijk om zo te weten waar de koppigen zich nestelen om zo een bijdrage te leveren om deze koppigheid de kop in te drukken; zonder geweld, zonder wapens.

Simpele oplossingen
Ik vraag mij al lange tijd af of ik nog langer energie moet verspillen aan dit onderwerp; de presentator van de ‘Happy Family Show’ spuwt haar gal ook haast elke zaterdag mbt dit onderwerp. Er wordt gewoon geen klap uitgevoerd, althans niet te horen noch te lezen, mbt:
A) het vlot uitschrijven van uitspraken/vonnissen in 4 regels van simpele civiele zaken 
B) aanpak van de tragedie 'Verlenging Rijbewijzen’ 
C) aanpak van knoeiers aan/van fabrieksuitlaatsystemen van bromfietsen, scooters, motorfietsen en auto’s
D) aanpak van 10+ ton trucks die de wegen vernielen?) te veel om neer te pennen.
Moet de Goede God deze zaken komen aanpakken?

Tripartiet Overleg
Als het geschreeuw en gescheld geen effect hebben gehad vragen (eisen) activisten nu een zetel in het T.O. Geachte P.  soms bent u veel te meegaand, maar weest u alert: een stoel zonder poten geeft hartritmestoringen.

Mr.Dr. Fernandes Mendes,
Heeft op 05-02-2021 het ontslag van een DNA-lid en op 09-09-2021 het fenomeen waarnemend president, onder een vergrootglas geplaatst. Op een heel nette wijze (ondertoon!) heeft deze ECHTE deskundige aangegeven dat ons Constitutioneel Bouwwerk (Grondwet, Kiesregeling etc.) 1 grote rammelkast is; kan niet anders als bij wijze van spreken een goeie koelkastmonteur ineens wetsvoorstellen gaat beoordelen.

Lied: Heb hart voor Suriname
In een eerdere pennenvrucht opperde ik dat elk tv- en radiostation dit lied 3x daags zou moeten afdraaien ofschoon ouder dan 30 jaren. De inhoud is naar mijn gehoor meesterlijk en nog steeds actueel. Hoeveel stations doen dit, al is het maar 1x daags? Juist ja, nul komma nul.  

T. Sanches
Advertenties