Tegenstrijdige verklaringen over volledig gevaccineerde dode (update)
10 Sep 2021, 12:20
foto
Verschillende mededelingen over een persoon die volledig gevaccineerd was en mogelijk gestorven is aan bijwerkingen van het vaccin. De verklaringen van Infectioloog Lycke Woittiez (links) en minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid verschillen. (Foto's: René Gompers)


Er is mogelijk een volledig gevaccineerde persoon aan de vaccinatie gestorven. Alle meldingen na de vaccinatie worden onderzocht om na te gaan of de klachten, het ziektebeeld of overlijden te maken hebben met het covidspuitje.  Er zijn bloedstolsels geconstateerd heeft infectioloog Lycke Woittiez op een persconferentie donderdag meegedeeld. Minister Amar Ramadhin Volksgezondheid heeft een week geleden gezegd dat de persoon na een niertransplantatie is overleden.

“Van de gemelde overlijdens is er eentje in Suriname mogelijk gerelateerd geweest aan de vaccinatie,” deelt Woittiez mee. “Het gaat om een zogenaamde VIPIT (Vaccine-Induced Prothrombotic Immune Thrombocytopenia), die combinatie van lage bloedplaatjes en trombose, dus bloedstolsels zoals die in andere landen beschreven is. Erg zeldzaam maar dat we inmiddels eentje gevonden hebben' klopt wel met de aantallen vaccins die we gegeven hebben.” Er zijn meer dan 300.000 prikken gezet.

Minister Ramadhin heeft op een eerdere persconferentie aangegeven dat de persoon aan complicaties van een operatie is overleden. Er waren toen 9 volledig gevaccineerden opgenomen, 1 was op de intensive care. “Het was een persoon met onderliggende aandoeningen,” deelde hij mee. “Een status na een niertransplantatie in het buitenland. En door bepaalde medicatie was de afweer enorm verminderd. Daardoor is ze te komen overlijden.”

Minister Ramadhin verduidelijkt tegenover Starnieuws, na verschijnen van dit artikel, dat het geval waarover Woittiez het heeft, eerder heeft plaatsgevonden. Hij had het over een recent overlijdensgeval.

De minister had het over een volledig gevaccineerde die ondanks de vaccinatie toch aan Covid is overleden en dokter Woittiez heeft het gehad over een overlijden aan de vaccinatie, niet aan Covid, deelt Michelle Sjauw Koen Fa, internist Diakonessenhuis Paramaribo mee.
            video.gif video
Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November