Chinese ambassadeur schenkt US$ 46.000 voor binnenland
10 Sep 2021, 00:33
foto
De nieuwe Chinese ambassadeur Han Jing op bezoek bij waarnemend president Ronnie Brunswijk. (Foto: Directoraat Volkscommunicatie)


De Chinese ambassadeur Han Jing heeft tijdens een kennismakingsbezoek aan waarnemend president Ronnie Brunswijk US$ 46.000 geschonken.

De geste is bestemd voor de bestrijding van rampen als gevolg van de recente overstromingen in het binnenland. Met het geld zullen de benodigde zaken bij de bestrijding van de opgelopen schade in verschillende dorpen worden gekocht. Ook de infrastructuur in en naar deze gebieden toe verdient een aanpak, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

De waarnemend president toonde zich blij met de helpende hand die China biedt. Bij het onderhoud is stilgestaan bij het One China beleid dat de regering voert en het aanhalen van de 45 jaar oude vriendschapsband tussen beide landen.

Brunswijk heeft de ambassadeur, die pas een maand is aangetreden, opgeroepen kennis te maken met en zich te verdiepen in de verschillende culturen van Suriname. De diplomaat heeft ook beloofd in zijn land financiers te zoeken voor projecten in het binnenland, zoals het bevorderen van gezond drinkwater voor de leefgemeenschappen.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May