Verdachte in vrijheid gesteld
09 Sep 2021, 13:33
foto


Anthony R. is dinsdag in vrijheid gesteld. Zijn advocaat Radjesh Bhoewar bevestigt dat de rechter-commissaris positief heeft beslist op zijn verzoek tot de invrijheidstelling van de verdachte.
 
De man was aangehouden op verdenking van diefstal van sieraden en een mobiele telefoon van een vrouw voor wie hij werkzaamheden moest verrichten. Hij heeft steeds ontkend schuldig te zijn. Volgens Bhoewar was zijn cliënt op 26 augustus toen de diefstal is gepleegd, niet aan het werk. Hij is de volgende dag geconfronteerd met de diefstal.

De gestolen telefoon is in zijn wagen gevonden, maar Anthony R. weet niets af van de diefstal. Hij vermoedt dat een van de arbeiders die samen met hem werkt, de gestolen telefoon in zijn auto heeft achtergelaten. Hij haalde de arbeiders op in zijn auto om hen te vervoeren naar de woning van de benadeelde vrouw.

Bhoewar geeft aan dat alleen Anthony R. en nog een man werden aangehouden, terwijl de overige arbeiders nimmer zijn ingerekend. Het verbaast hem dat het Openbaar Ministerie had aangegeven dat in deze zaak nog onderzoekshandelingen zouden worden verricht, maar er gebeurde na twee weken niets. Hij nam dat mee in zijn verzoek tot de invrijheidstelling van de verdachte.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May