Met komst American Airlines wordt een 'boost' verwacht
08 Sep 2021, 00:00
foto
De American Airlines zal vijf keren per week vliegen vanuit Miami naar Paramaribo. Bij aankomst wordt de Surinaamse vlag vanuit de cockpit getoond. AA heeft nu 17 destinaties in 9 landen. (Foto's: René Gompers)


American Airlines (AA) gaat vijf keer per week vliegen tussen Miami en Paramaribo. De eerste officiële vlucht naar ‘Zanderij’ was dinsdag. Bij de vertegenwoordigers van de overheid en de luchtvaartreus uit Amerika, zijn de verwachtingen hoog. Toerisme, handel en zaken doen tussen de twee landen, zijn enkele van de sectoren die met de komst van AA een ‘boost’ zullen krijgen, geven ze aan.

Zoals gebruikelijk is het vliegtuig verwelkomd met de traditionele watersaluut van de brandweer. De Ala Kondre Dron speelde ruim voordat het vliegtuig landde. Het speelde onafgebroken totdat alle passagiers waren uitgestapt. Niet alleen van AA; er zijn meerdere vluchten rond de inaugurele vlucht geland. 

Het toestel van American Airlines wordt met een watersaluut van de brandweer verwelkomd.

De vertegenwoordiger van AA, Marvin Alvarez Ochoa, is erg enthousiast:  “We are so excited to be here,” deelt ze mee. “Een belangrijke dag voor American Airlines nu we de eerste en enige Amerikaanse maatschappij zijn die een ‘non stop’ dienst naar Suriname bieden. Paramaribo gaat nu vijf keer per week verbonden worden met Miami, waar onze grootste internationale haven staat.” Het bedrijf versterkt met deze stap zijn positie in Zuid-Amerika waardoor het nu 17 destinaties in 9 landen heeft, geeft Alvarez Ochoa aan. “We zijn trots om voor Suriname de deur naar de wereld te openen.”

Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme en Vijay Chotkan, directeur van Luchthavenbeheer zijn ook ingenomen met de komst van de maatschappij. Ze delen mee dat de komst van de maatschappij helemaal past in de visie van de regering om meer vliegmaatschappijen naar Suriname halen. Chotkan ziet kansen voor “toerisme, zakenmensen, de kleine man en diaspora”. Jubithana hoopt dat “this is the beginning of many more to come in our efforts to connect our nation to the rest of the world.” Hij stelt dat de juiste pad is bewandeld en dat er een goede samenwerking zal zijn.

Karen Williams, ambassadeur van Amerika, is blij dat er nog een Amrikaans bedrijf in Suriname opereert. “25 procent van de Surinaamse importen komt uit Amerika, ruim US$ 290 miljoen in 2020,” geeft ze aan. “De export naar de USA was rond de US$ 180 miljoen. Dit is allemaal voor Covid begon. Ik hoop dat met de frequente vluchten de cijfers weer omhoog gaan nu we Covid te boven komen.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May