Vriendengroep Himmat/OHM doneert bedden en matrassen
03 Sep 2021, 22:54
foto
Minister Amar Ramadhin neemt de donatie van vriendengroep Himmat/OHM in ontvangst. (Foto: CDS)


De vriendengroep Himmat/OHM heeft donderdag ten behoeve van de gezondheidszorg in Suriname een aantal ziekenhuisbedden en matrassen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid. Minister Amar Ramadhin, die de goederen in ontvangst nam, zei dat de donatie gelet op de ontwikkelingen van het Covid-virus, op het juiste moment is gekomen.

Ramadhin was vol lof over het voortreffelijke werk dat de vriendengroep al jaren doet voor Suriname. Hij wil een regeling treffen om de organisaties die vanuit een sociaal oogpunt materiaal sturen naar Suriname, tegemoet te komen door de invoerrechten in te trekken. ''Als het gaat om nobele daden, ga je de minister daar zeker voor vinden, om donaties ten behoeve van onze gezondheidszorg en de zieke mens, ook te ondersteunen'', aldus Ramadhin.

Tijdens de overhandiging zijn er toespraken geweest van Ramadhin, de directeur van Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul, districtscommissaris Paramaribo Noord-Oost, Ricardo Bhola, en de hoofdcoördinator van de vriendengroep Himmat, Santi Perkash Gobinda.

Gobinda zegt dat het gevoel van voldoening dat zij krijgen wanneer zij een bijdrage kunnen leveren om de noden van mensen te lenigen, hem, de vriendengroep en de stichting OHM, inspireert om dit werk te blijven doen. Er zullen dit jaar nog meer bedden en matrassen naar Suriname verscheept worden. De afgelopen jaren heeft Himmat vaker donaties gedaan.

Ramadhin droeg de goederen na de ceremonie over aan de leiding van de verschillende ziekenhuizen die er vertegenwoordigd waren, waaronder het ‘s Lands Hospitaal, het Diakonessenhuis, het Streekziekenhuis Atjoni en het St. Vincentius Ziekenhuis, meldt de voorlichting van Volksgezondheid.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May