Verdachten illegale houtsmokkelzaak nog in voorarrest
02 Sep 2021, 05:51
foto


Het verzoek tot de voorlopige invrijheidstelling van Dinendrenath A., Natachia R., Yinshuai L., Rowena T., Niwesh N., Seremy D., Andreas W., Rayen A., Url C. en Cornelia L. die verdacht worden van illegale houtsmokkel in 100 containers, is dinsdag tijdens een marathonzitting van bijna zeven uur, opnieuw afgewezen. De advocaten Chandra Algoe en Maureen Nibte zeggen dat alle advocaten in deze zaak het verzoek tot de voorlopige invrijheidstelling van de verdachten hebben gedaan, waarop het Openbaar Ministerie bezwaar had.

Na de afwijzing van het verzoek door de rechter, is deze zaak uitgesteld tot 19 oktober. Op die dag zal hij de gedane verzoeken weer bekijken. Algoe geeft aan dat in deze zaak reeds drie getuigen zijn gehoord. Een van de getuigen heeft aangegeven dat het niet is uitgesloten dat de fraude bij de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) zou zijn geweest.

Nibte zegt dat het voor haar duidelijk is geworden dat er in de administratie van SBB alles mis is. Toen deze zaak aan het licht is gekomen, is door de politie gevraagd aan SBB voor een onderzoek in de administratie. SBB verstuurde toen een brief naar de politie dat de consultant te duur zou vragen, waardoor het onderzoek in de administratie niet is doorgegaan. In oktober zullen in deze zaak vier getuigen worden gehoord. De tien verdachten ontkennen schuldig te zijn.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May