Hunsel-Ambrose lanceert kinderboek over sikkelcelziekte
02 Sep 2021, 22:53
foto
De kinderartsen van het Academisch Ziekenhuis, Aartie Toekoen en Kevin van ‘t Kruys samen met de Projectmanager, Sandrina-Hunsel Beverdijk.


Andressa Hunsel-Ambrose heeft haar kinderboek, Een dagje naar het strand met Keemaya – Mijn leven met sikkelcelziekte, gelanceerd in Suriname. Vorig jaar juli maakte zij debuut met haar eerste kinderboek Keemaya and the Beach – My journey living with Sickle Cell. De vraag naar de Nederlandse vertaling werd steeds groter. Zij besloot de hulp van haar nicht Chantal Cooper in te roepen, die CEO van Cooper Translations in Nederland is en zelf ook kinderboeken geschreven heeft over sikkelcelziekte.

De schrijfster vindt dat ze geen mooier moment dan de Sikkelcel awareness month, welke valt in de maand september, kon bedenken om de Nederlandse uitgave van haar kinderboek te launchen in Suriname. Hoewel de auteur in New Jersey (VS) woont, heeft zij een dream team waarmee ze inmiddels al langer dan een jaar werkt aan verschillende projecten. Sandrina Hunsel Beverdijk die als projectmanager het geheel coördineert in Suriname, is de grote motor achter de projecten. Daarnaast heeft zij een medisch team dat ook deel is van haar dreamteam, want zonder de medische kennis zou je moeilijk deze projecten kunnen opzetten, meent ze.

Kinderarts Kevin van ‘t Kruys is sinds het vorige jaar degene die kinderboeken van de schrijfster medisch coördineert en ervoor zorgt dat alle content die wordt gedeeld met de kinderen, medisch correct is. Ook de internist hematoloog Nicole Oldenstam maakt deel uit van haar team. Als specialist in verschillende bloedziektes is Oldenstam degene die al het fijne weet over sikkelcelziekte bij zowel kinderen als volwassenen.

Hunsel-Beverdijk heeft een aantal Sickle cell awareness pakketjes aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en het St. Vincentius ziekenhuis overhandigd. Er is voor deze manier gekozen, omdat het team erin gelooft dat elk kind met sikkelcelziekte over zo een pakketje moet beschikken. Het is belangrijk dat elk kind op een leuke en educatieve manier kan lezen over de aandoening. De bedoeling van de awareness pakketjes is dat wanneer een kind met sikkelcelziekte naar het ziekenhuis gaat, de kinderarts zo een pakketje aan het kind kan overhandigen. Deze maand zullen ook nog het Diakonessenhuis en 's Lands Hospitaal hun awareness pakketjes in ontvangst mogen nemen.

De kinderen zullen worden verrast met een aantal assets die speciaal zijn ontworpen voor kinderen met sikkelcelziekte: Het kinderboek, Een dagje naar het strand met Keemaya, pijnladder, poster met leefregels en een leeswijzer.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May