JusPol ontfermt zich over Rodney Kwasiba en familie
02 Sep 2021, 02:02
foto
Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie in gesprek met verwanten van Rodney Kwasiba, die per ongeluk is geraakt door een politiekogel. (Foto: Juspol)


Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (JusPol) heeft de moeder en levenspartner van Rodney Kwasiba ontvangen. De man is per ongeluk geraakt door een politiekogel tijdens een politieoptreden te Paranam. Het Bureau Slachtofferzorg zal zich ontfermen over Kwasiba. De politieactie was gericht tegen een verdachte die bij het zien van de wetsdienaren op de vlucht was geslagen. Het voorval deed zich voor op zondag 29 augustus 2021.

De moeder en levenspartner werden vergezeld door het Assembleelid Ramon Koedemoesoe (ABOP) en andere buurtbewoners. Moeder Apomba Kwasiba haalde aan dat haar zoon de kostwinner is in huis. Door het incident  is het gezin dus voor een moeilijke uitdaging komen te staan. Daarnaast is de echtgenote van het slachtoffer ook onder medische behandeling, waarbij zij tweemaal per maand voor controle moet naar de specialist. Hierin wordt zij ondersteund door haar man, die nu voor medische behandeling in het ziekenhuis is opgenomen.

Minister Amoksi heeft de familie aangegeven, dat vanuit het ministerie de zaak verder begeleid zal worden door de afdeling Slachtofferzorg. Deze afdeling zal erop toezien dat het slachtoffer voor de nodige medische voorzieningen in aanmerking komt. Het gezin van het slachtoffer zal ook de nodige financiële steun krijgen. Intussen heeft de afdeling Slachtofferzorg contact gemaakt met het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, dat de verzekeringskaart van Kwasiba in orde zal maken.

Een team van maatschappelijk werkers en psychologen zal ingezet worden om psychosociale hulp aan de buurtbewoners in het bijzonder de kinderen, die het gebeuren hebben meegemaakt te bieden. De bewindsman wil voorkomen dat het incident op lang termijn een negatief effect zal hebben op de bewoners, meldt het ministerie. De bewindsman belooft de verdere behandeling van Kwasiba op de voet te volgen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May