Geen aanhouding lockdown-overtreders; krijgen boete
01 Sep 2021, 10:38
foto
Politiecommissaris Henry Seedorf en hoofdinspecteur Rachel Deekman tijdens een persconferentie van Volksgezondheid. (Foto: René Gompers)


Het Korps Politie Suriname (KPS) past nu een andere strategie toe bij overtreders van de lockdown. Mensen die zich tussen 22.00 en 6.00 uur op straat begeven, zonder dispensatie, krijgen een boete. Zij worden niet meer overgebracht naar het André Kamperveen Stadion. Dit deelde politiecommissaris Henry Seedorf dinsdag mee op een persconferentie van Volksgezondheid over Covid-19.

De politie houdt daarom ook geen controle meer bij bruggen, zoals in het verleden het geval was. Over het niet optreden van de politie bij illegaal georganiseerde feesten, zegt Seedorf dat tips van burgers niet altijd zuiver zijn. Op sociale media worden heel wat feesten aangekondigd zonder locaties door te geven. De handhaving van de Covid-maatregelen laat in veel gevallen te wensen over.

Leden van de Stootgroep KPS, bestaande uit de politie bijgestaan door leden van het Nationaal Leger en Beveiliging en Bijstand dienst Suriname hebben in het weekend van vrijdag 27 augustus tot en met de vroege ochtend van maandag 30 augustus, in totaal 64 lockdown-overtreders op verschillende locaties in Paramaribo beboet, meldt de politie Public Relations.

Ook personen die zich op locaties zoals Waka Pasi, Fort Zeelandia en de Waterkant bevonden, werden verwijderd. Daarnaast zijn er muziek installaties in beslag genomen. 28 personen die zonder rijbewijs reden, waarbij hun voertuigen niet verzekerd en/of gekeurd waren, werden per snelrecht proces-verbaal aangezegd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May