Geen nieuwe Covid-maatregelen; burgers verantwoordelijk
31 Aug 2021, 12:35
foto
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid (2e van links) heeft op een persconferentie benadrukt dat de samenleving de verantwoordelijkheid moet nemen over Covid-beheersing. (Foto: René Gompers)


De Covid-19 maatregelen die gelden tot vandaag worden voor de komende drie weken gehandhaafd. Er komen geen nieuwe maatregelen heeft minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid vandaag meegedeeld op een persconferentie. De samenleving moet haar verantwoordelijkheid nemen, stelt Ramadhin.

Suriname bevindt zich in de vierde Covid-golf, waarbij 12 nieuwe gevallen van de deltavariant erbij gekomen zijn. Er waren tot nu toe 4 personen met deze variant. De resultaten zijn gisteren vanuit Nederland binnengekomen. De analyse moet nog worden gemaakt om welke mensen het gaat en of ze contact hadden met de eerste personen die besmet zijn met de deltavariant.

In augustus zijn er 325 ziekenhuisopnamen geweest van mensen besmet met het coronavirus. Hiervan waren 9 volledig gevaccineerd. De rest was niet of niet volledig gevaccineerd. Een persoon die volledig gevaccineerd was, is in de Intensive Care Unit beland. Zij is komen te overlijden. Minister Ramadhin benadrukte echter wel dat ze diverse onderliggende ziekten had.

Anderhalf jaar wordt voorlichting gegeven, ruim 6 maanden wordt er gevaccineerd. Er zijn diverse vaccins in overvloed beschikbaar. Wie zich niet wil laten vaccineren, moet in elk geval ervoor zorgen dat de maatregelen worden opgevolgd. De bewindsman voerde aan dat de samenleving bepaalt welke richting het land opgaat.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May