Santokhi roept structuren op om samen op te trekken
30 Aug 2021, 22:34
foto
VHP-voorzitter, president Chan Santokhi zondag in 'de Olifant'.


VHP-voorzitter, president Chan Santokhi, heeft zondag het startsein gegeven voor een serie informatiebijeenkomsten voor de partijstructuren van de verschillende ressorten. In het partijcentrum 'de Olifant', zijn de structuren van het ressort Paramaribo in twee sessies geïnformeerd. De structuren zijn opgeroepen om samen op te trekken. VHP-ondervoorzitter Glenn Oehlers gaf een uiteenzetting van de verschillende stappen die zullen worden gezet tot naar de verkiezing van 2025 toe.

Hierna werd het politieke gedeelte ingevuld door Assembleeleden en ministers die hun ervaringen deelden. Ze gaven ook aan hoeveel werk is verzet in de afgelopen periode en de plannen die er liggen. Ze vroegen de partijstructuren om verdere ondersteuning en een intensievere samenwerking, meldt de VHP in een persbericht.

Santokhi gaf aan dat het niet makkelijk is gegaan in de afgelopen periode en wees erop dat men al gauw vergeet welke puinhoop is aangetroffen. "Die puinhoop wordt nu opgeruimd en we kruipen langzaam maar zeker uit het diepe dal". Momenteel is de regering bezig met het herschikken van zowel de buitenlandse alsook de binnenlandse schulden, waarna het IMF voor 3 jaren US$ 690 miljoen zal lenen aan Suriname. De IDB komt ook in met een bedrag van US$ 500 miljoen, waarmee reeds goedgekeurde projecten zullen worden uitgevoerd. De uit de Special Drawing Rights verkregen gelden, zijn toegevoegd aan de internationale monetaire reserve van de Centrale Bank van Suriname.

De regering heeft door het vertrouwen dat ze internationaal geniet, donaties verkregen vanuit verschillende landen van onder andere diverse vaccins en medische hulpgoederen alsook menskracht, zei de partijleider. “We gaan de gedane beloftes waar maken en we zijn op de goede weg. We roepen de structuren op om samen op te trekken en dit land wederom tot een mooi en leefbaar land te maken”, zei Santokhi.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May