Rukwinden hebben veel schade veroorzaakt
29 Aug 2021, 00:00
foto
Een medewerker van Openbaar Groen te Welgedacht A bezig met het zagen van takken van een omgevallen boom op de weg.


Hevige rukwinden (sibibusi's) hebben veel schade veroorzaakt in verschillende delen van het land. Er zijn veel meldingen bij de politie, brandweer en het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) binnengekomen. Veel daken of delen ervan zijn weggerukt door de sterke wind. Ook zijn op diverse plaatsen bomen omgevallen op daken en wegen.

Verschillende diensten, waaronder ook Openbaar Groen van het ministerie van Openbare Werken, hebben handen vol werk. Ook het Congresgebouw is niet bespaard gebleven. Daar zijn daken weggewaaid. De brandweer nam wel poolshoogte. Er zijn naast de kuststrook ook meldingen binnengekomen uit Meursweg, Rijsdijk, Tout Lui Faut Kanaalweg, Zanderij, Matta, Pikin Poika, Indira Gandhiweg, Billiton, Vier Kinderen, Noordpoolweg, Cocosdam.

Op diverse plekken moet het NCCR met hulp van andere diensten dekzeil beschikbaar stellen. Doordat zinkplaten weggerukt werden en tegelijk heel hard regende, is er ook veel schade geleden. De samenleving was totaal niet voorbereid op dit weer. Velen zijn verrast door het weer dat na een zonnige periode de andere kant van de medaille liet zien. Veldwerkers zijn nog steeds bezig mensen te assisteren. Hoe groot de schade is, is nog niet duidelijk.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May