Vierde pandemiegolf: Vaccinatie vanaf 12 jaar mogelijk
29 Aug 2021, 00:56
foto
Surinamers kunnen nu kiezen uit vier soorten Covid-19 vaccins; Pfizer, Moderna, AstraZeneca en Sinopharm.


Suriname is zover dat hij ook jongeren vanaf 12 jaar kan vaccineren. Personen die zich willen laten vaccineren tegen Covid-19, hebben nu de keuze uit vier vaccins. Het Pfizer-vaccin wordt voornamelijk toegediend aan jongeren van 12 tot en met 17 jaar. Toestemming van een ouder of voogd is hiervoor noodzakelijk.

Zwangeren kunnen kiezen tussen Moderna en Pfizer. Alle anderen hebben keuze uit de vier vaccins die voorradig zijn in het land. De eerste Pfizer-vaccins worden vandaag toegediend.

Mensen vaccineren blijft de hoogste prioriteit van het ministerie van Volksgezondheid om de Covid-19-opmars te stoppen. Het aantal besmettingen in het land blijft toenemen. Enkele weken geleden heeft ook de Delta-variant zich aangemeld in het land. De Delta-variant is zeer besmettelijk.

Suriname is in de vierde golf van de pandemie beland, waarbij er dagelijks doden vallen door het virus. Er zit geen rek meer in opnames van de ziekenhuizen, nu er een continue stijging is van infecties. Het zorgsysteem kan de toestroom van patiënten haast niet meer aan, terwijl de zorgverleners uitgeput zijn.

Het ministerie van Volksgezondheid drukt eenieder op het hart zichzelf zoveel als mogelijk te beschermen door de handen regelmatig te ontsmetten, drukke plaatsen te vermijden en de sociale afstand van minstens anderhalve meter aan te houden. Vaccinatie blijft een persoonlijke keus en het is aan het individu om te bepalen hoe hij omgaat met zijn eigen gezondheid.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May