Verdachte dodelijk verkeersongeluk blijft aangehouden
28 Aug 2021, 09:37
foto


Rechter Roy Elgin heeft het verzoek van Elcharro P., die een aanrijding aan de Nieuw Weergevondenweg heeft veroorzaakt met drie doden, om hem voorlopig in vrijheid te stellen, donderdag afgewezen. Elcharro P. nam op 7 maart zonder rijbewijs plaats achter het stuur en reed drie voetgangers Aseya Acelie (17), Jason Agwentie (26) en Chavelero Sieran (26) dood.
 
Elcharro P., die rechtsbijstand krijgt van advocaat Maureen Nibte, wilde zijn voorlopige invrijheidstelling omdat hij zijn gezin te verzorgen heeft. Nibte deed het verzoek niet vanuit haar verantwoordelijkheid, maar toen de verdachte het deed, ondersteunde zij het wel als advocaat. Zij begrijpt dat het om een ernstig strafbaar feit gaat.

De rechter merkte op dat de man door zijn roekeloos rijgedrag drie gezinnen in problemen heeft gezet. Donderdag zijn twee getuigen gehoord die verklaarden dat zij Elcharro P. kennen als een racer. Zij legden bezwarende verklaringen af. Een van de getuigen had de verdachte een lift naar huis gevraagd, maar de verdachte zei dat hij niet zijn kant opging. Hij hoorde kort daarna een knal. De getuige begon te beven want indien hij in de auto had gezeten, kon van alles met hem zijn gebeurd.
 
Elcharro P. reed vermoedelijk met hoge snelheid over de Nieuw Weergevondenweg. Hij kwam uit de richting van de Hiraweg en ging richting Indira Gandhiweg. Op gegeven moment raakte een van de achterbanden van het voertuig de trottoirband, waardoor de bestuurder de controle over de besturing van de auto verloor. Het voertuig kwam op het trottoir terecht, kwam tegen een elektriciteitspaal aan en trof vervolgens de slachtoffers die stonden.

Na de botsing rolde de auto enkele meters door en kwam tegen een schutting, om vervolgens tot stilstand te komen op het wegdek. Ook een bromfiets van een van de slachtoffers die langs de weg geparkeerd stond, is totaal vernietigd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May