Voorwaardelijke celstraf voor dodelijke aanrijding fietser
27 Aug 2021, 07:23
foto


Rechter Roy Elgin heeft Vikaash J. donderdag gevonnist tot zes maanden voorwaardelijke celstraf omdat de man wegens aanmerkelijke onvoorzichtigheid een dodelijke aanrijding heeft veroorzaakt op de hoek van de Kwatta- en Henry Fernandesweg. Als bestuurder van een vrachtwagen reed hij een fietser dodelijk aan op 12 maart.

De rechter heeft Vikaash J. de rijbevoegdheid ontzegd voor twaalf maanden, waarvan zes voorwaardelijk onder aftrek met een proeftijd van drie jaar. Uit de bezichtigde camerabeelden is duidelijk geworden dat de vrachtwagenbestuurder over de Kwattaweg reed. Hij beschreef een rechtse bocht in de Henry Fernandesweg waarbij het achterste gedeelte van de trekker van zijn vrachtwagen de fietser heeft aangereden.

Vikaash J. vindt het erg dat hij in zo een situatie is beland. Het Openbaar Ministerie deelde de mening dat de vrachtwagenbestuurder zich niet voldoende aan de linkerzijde van de weg heeft gehouden. Advocaat Chandra Algoe zei dat niet alleen de vrachtwagenbestuurder maar ook de fietser zich niet voldoende links heeft gehouden. Haar cliënt beschreef de bocht omdat hij geen verkeer op de Henry Fernandesweg had gezien. Vikaash J. is op vrije voeten. Hij verscheen in de rechtszaal.

Elgin zei dat de vrachtwagens wegens onze wegenstructuur deels op de andere weghelft komen wanneer zij een bocht beschrijven.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May