Bee heeft activiteiten in Nederland op weg naar IPU-vergadering
26 Aug 2021, 00:00
foto
Tijdens een tussenstop van Assembleevoorzitter Marinus Bee in Nederland, worden diverse activiteiten gehouden.


De Nationale Assemblee is per 1 september met reces. Donderdag en vrijdag worden nog ontwerpwetten behandeld. Assembleevoorzitter Marinus Bee woont met een delegatie de 5e IPU Wereldconferentie voor parlementsvoorzitters bij in Wenen Oostenrijk, die van 6-9 september wordt gehouden. Er wordt een tussenstop gemaakt in Nederland waar de Assembleevoorzitter enkele activiteiten zal bijwonen. Hij zal een bezoek brengen aan de burgemeester van Den Haag en de Tweede Kamer. Ook ABOP Nederland organiseert een bijeenkomst.
 
De sprekersconferentie van de Inter Parlementaire Unie (IPU) zal plaatsvinden op 7 en 8 september. Er wordt voortgeborduurd op het virtuele segment van vorig jaar en het overkoepelende thema van parlementair leiderschap voor een effectiever multilateralisme dat vrede en duurzame ontwikkeling voor mens en planeet oplevert. Het zal een algemeen debat bevatten, paneldiscussies over actuele thema's die door de voorbereidende commissie moeten worden geïdentificeerd, en een waardevolle gelegenheid voor directe interactie tussen parlementaire leiders. De conferentie wordt afgesloten met een verklaring over parlementair leiderschap voor een effectiever multilateralisme dat zorgt voor vrede en duurzame ontwikkeling voor mens en planeet.

Op 9 september houden de IPU, het VN-bureau voor drugs- en misdaadbestrijding (UNODC) en het VN- Bureau voor terrorismebestrijding (UNOCT) de eerste wereldwijde parlementaire top over terrorismebestrijding. De delegatie bestaat naast de Assembleevoorzitter, verder uit de volksvertegenwoordigers Asis Gajadien (VHP) en
Tashana Lӧsche (NDP). Volgens Bee zal de impactvolle wereldconferentie van parlementsvoorzitters zeker kunnen helpen om bruggen te bouwen en ons allen in staat zal stellen oplossingen te vinden voor de ontmoedigende uitdagingen van deze tijd.

Later op de dag komt De Nationale Assemblee bijeen. De ontwerpwetten Zegelrecht en Decreet Uitgifte Domeingrond zijn dan aan de orde. Vrijdag wordt Renet Wahki (ABOP) toegelaten tot De Nationale Assemblee. Hij volgt Dinotha Vorswijk op die minister is geworden van Grondbeleid en Bosbeheer. Daarna wordt de intrekking van de gewijzigde Amnestiewet in behandeling genomen. Het reces duurt tot 15 september. De jaarrede van de president wordt op 1 oktober gehouden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May