Meer aandacht voor mentale gezondheid van jongeren
25 Aug 2021, 22:37
foto
Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting spreekt bij de soft launch van het Mental Health/wash project. (Foto: CDS/SoZaVo)


Het Mental Health/wash project van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) in samenwerking met de UNICEF, moet leiden tot meer aandacht voor de mentale gezondheid van jongeren. Het project wordt landelijk uitgevoerd bij tien opvang-instellingen en is opgesplitst in drie fases met interactieve sessies. De soft launch bij VOJ Atjoni, in het district Siplaiwini, is dinsdag gedaan door SoZaVo-minister Uraiqit Ramsaran.

De jongeren zullen binnen het project leren omgaan met hun emoties, maar ook hoe zij hun vrije tijd beter kunnen benutten, meldt de voorlichting van SozaVo. "Wees niet bang om groot te dromen, wees ambitieus, durf uw mening te uiten, jullie zijn tot veel instaat", gaf Ramsaran de leerlingen mee. Hij benadrukt dat bewustwording een grote rol speelt bij het kinderbeschermingsbeleid. Hij vindt het belangrijk dat kinderen de nodige begeleiding krijgen. Het ministerie is bezig met de beschikbare middelen problemen stap voor stap aan te pakken.
 
First Lady Melissa Santokhi-Seenacherry, vertegenwoordiger van de UNICEF, Ismeralda Neede en vertegenwoordigers van het traditioneel gezag, waren aanwezig bij de lancering van het project. Santokhi-Seenacherry onderstreept dat alle kinderen gelijke kansen moeten krijgen. “Ik hoop dat de kinderen door dit project nog meer gemotiveerd raken om het beste van zichzelf te maken."

Volgens Neede spreken de cijfers voor zich. Uit onderzoek is gebleken dat ruim 86% kinderen nog steeds enige vorm van mishandeling ervaren. Door het aantal suïcidegevallen, met als oorzaak depressie, staat Suriname op de vijfde plaats in de wereld. Ze vindt het daarom meer dan nodig om deze kinderen extra begeleiding te bieden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May