C-47 wil aanvulling eisenpakket Ravaksur
25 Aug 2021, 04:46
foto


C-47 heeft in een brief aan president Chan Santokhi verduidelijkt waarom het voorstel van Ravaksur niet is ondertekend door voorzitter Robby Berenstein. Hoewel C-47 zegt een fundamentele bijdrage te hebben geleverd in het ingediende voorstel en achter het ultimatum van een week staat, het document niet kon worden ondertekend. C-47 wil de directe vaststelling van een target voor de consumptie importen. Deze maatregel is volgens de vakcentrale integraal verbonden aan verschillende maatregelen die geëist worden door de vakbeweging. 90% van de consumptie bestaat uit import.

De target voor de consumptie importen dient meerdere doelen, stelt C-47:
1. Het beheren van de koers door de vraag naar valuta te beïnvloeden, door tripartite afspraken m.b.t. tussen sociale partners. Dit kan ertoe leiden dat de loonprijs spiraal effect wordt voorkomen.

2. Doordat de consumptie in Suriname voor 90% bestaat uit import geven de historische gegevens hieromtrent en goed beeld van de ontwikkeling van de levensstandaard van de Surinaamse bevolking. Door het niveau te pakken, waarbij kan worden vastgesteld dat op dat niveau een goed levensstandaard kan worden genoten, kan in samenhang met de geëiste sociale maatregelen (vaststelling armoede grens, minimumloon en sociaal vangnet), een minimum levensstandaard en herverdeling van inkomen worden gecreëerd. Dit vooral tegen de achtergrond van de inkomens ongelijkheid die ontstaat bij de huidige kostenverhogende maatregelen, die met name op de werkende klasse worden afgewenteld.

3. Doordat er ruimte ontstaat, voor import vervangende productie, kan het klein ondernemerschap middels speciale programma’s sterk worden gestimuleerd.

In de brief aan de president wordt benadrukt dat uit de toelichting duidelijk blijkt dat er een onlosmakelijk verband bestaat, tussen de maatregel over het stellen van een target voor de consumptieve importen, en de overige is het schrijven van Ravaksur opgenomen maatregelen. Het bestuur van C-47 is van oordeel dat deze bewuste maatregel alsnog moet worden toegevoegd aan het pakket van eisen, en ziet de invulling daarvan tegemoet.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May