Herschikking lokale schulden, regering heeft ademruimte
24 Aug 2021, 04:48
foto
De erbarmelijke wegstrekking tussen Coronie en Nickerie zal worden aangepakt, nu de regering overeenstemming heeft bereikt met de aannemers.


De regering heeft wat ademruimte gecreëerd door haar schulden bij de lokale crediteuren te herschikken. Met aangepaste rentes en looptijden is volgens minister Armand Achaibersing, de druk op de overheidsfinanciën aanzienlijk verminderd.

De onderhandelingen tussen regering en lokale aannemers om te komen tot herschikking van de schulden heeft ongeveer vier maanden geduurd. De geërfde lokale staatsschuld van zo'n US$ 100 miljoen lag de regering zwaar op de maag.

De overeenkomst tussen de regering en de crediteuren betekent dat enkele infrastructurele projecten weer kunnen worden opgepakt. Een van die infrastructurele werken is herstel van de Oost-westverbinding tussen Coronie en Nickerie die al maanden in een erbarmelijke staat verkeert.

Achaibersing is verheugd dat de bestaande schulden die al een aantal jaren waren opgebouwd, zijn afgewikkeld en dat infrastructurele projecten kunnen worden hervat. Het ministerie van Openbare Werken heeft samen met de minister van Financiën een nieuw werkplan opgesteld.

De regering heeft onderhandeld met The Kuldipsingh Group, Aannemingsmaatschappij Baitali NV, Tjongalanga NV, S. Main Transport NV, het Nationaal Uitvoeringsbedrijf NV en aannemingsbedrijf Pahlad Suriname NV. De aannemers zijn volgens het ministerie van Financiën blij dat ze weer aan de slag kunnen. De grote droge tijd is immers het ideaal moment om infrastructurele projecten uit te voeren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May