Broers in diefstalzaak goud vrij
23 Aug 2021, 06:37
foto


Twee broers zijn vrijdag in vrijheid gesteld. Zij werden verdacht van diefstal in Albina, maar zij ontkenden het strafbare feit. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft beide mannen in vrijheid gesteld.

Advocaat Maureen Nibte bevestigt tegenover Starnieuws dat zij een verzoek op basis van artikel 54a van het Wetboek van Strafvordering had ingediend. Dit verzoekschrift hoefde niet behandeld te worden, want het OM stelde beide verdachten in vrijheid.

De broers kregen 30 gram goud van een man. Die man zou zijn oom in Albina hebben beroofd van het goud. Hij kwam met het gestolen goud naar Paramaribo en stond dat aan de broers af, omdat hij hen geld verschuldigd was.

De broers werden aangehouden waarbij een deel van het goud werd teruggevonden en afgestaan aan de benadeelde. Voor het restant goud hebben zij terugbetaald aan de benadeelde. Zij dachten dat het goud aan hen gegeven was voor betaling van het geld dat hij hen verschuldigd was. Zij wisten niet dat de man het goud had gestolen. Intussen is de man die zijn oom had beroofd, aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May