Vrouw in vrijheid gesteld
22 Aug 2021, 17:24
foto


Loainsa J. (32), die haar buurman Ivan G. (63) kapverwondingen heeft toegebracht, is in vrijheid gesteld. Haar advocaat Maureen Nibte bevestigt de invrijheidstelling.
 
De advocaat deponeerde een verzoek tot invrijheidstelling op basis van artikel 54a van het Wetboek van Strafvordering bij de rechter-commissaris (rc). Het Parket stelde de vrouw in vrijheid, nog voordat de rc het verzoek had behandeld. Nibte zegt dat de vrouw zich heeft verdedigd tegen haar buurman die met een koevoet en een mes op haar afkwam. Loainsa J. nam een houwer om zich te verdedigen tegen de man.
 
Het slachtoffer verklaarde dat de buurvrouw zich bezighoudt met culturele praktijken en boze geesten op hem afstuurde. Ook zou de vrouw steeds weer ontlasting op zijn erf gooien. De verdachte verklaarde het tegendeel en gaf de politie te kennen dat haar buurman al geruime tijd urine op haar woning gooide. Ze betrapte de buurman in de vroege ochtend van 16 augustus weer, toen hij bezig was urine op haar woning te gooien.

Vanwege het vroege uur wendde de buurvrouw zich pas later op de dag tot Ivan G. en vroeg hem om rekenschap. Dit mondde uit in een woordenwisseling, waarbij de buurman een mes en een koevoet op Loainsa J. gooide. De vrouw bewapende zich met een houwer en bewerkte de buurman daarmee. De man liep daarbij ernstige kapverwondingen op aan zijn elleboog en buikstreek. Aan zijn beide benen heeft hij ook snijwonden opgelopen. De overige buurtbewoners gaven de politie te kennen dat Ivan G. het probleem is van de buurt, aangezien niemand voorbij zijn woning mag lopen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May