Levens zal vervoerstoelage leerkrachten opnieuw bekijken
20 Aug 2021, 16:46
foto
Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, in gesprek met vertegenwoordigers van de Katholieke Onderwijzersbond en Christelijke Onderwijzersbond. (Foto: MinoWC)


Vertegenwoordigers van de Katholieke Onderwijzersbond (KOB) en Christelijke Onderwijzersbond (COB) hebben woensdag bij een ontmoeting met minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), hun eisen opnieuw aan haar voorgehouden. Afgesproken is dat de achterhaalde vervoerstoelage opnieuw wordt bekeken. De besturen stellen ook voor dat de overheid een deel van de tandheelkundige kosten van de leerkrachten betaalt.

Levens werd bij het gesprek bijgestaan door de directeur Beroepsonderwijs, Gracia Valies-Ormskirk. De onderwijsbonden hadden op16 augustus een petitie ingediend. Levens heeft aangegeven dat zij geen toezeggingen kan doen, maar zich wel kan terugvinden in de eisen. Zij denkt dat er enkele zaken voor de doelgroep gerealiseerd moeten worden. Vooral de brandstofprijs is van invloed op prijzen in de winkels.

Levens gaf aan dat vele punten, die in de petitie zijn aangehaald, identiek zijn aan wat binnen grote delen van de gemeenschap leeft. Zij beloofde dat zij binnen de Raad van Ministers (RvM) zou pleiten voor het realiseren van minimale zaken. Ze gaf de KOB- en COB-vertegenwoordigers mee, dat de Covid-19-pandemie er ook oorzaak van is dat een groot deel van de financiële middelen wordt gestopt in de gezondheidszorg.

De vertegenwoordigers van de KOB en COB hebben de minister gevraagd om geïnformeerd te worden over de in de RvM genomen besluiten, omdat de achterban concrete resultaten wil, meldt de voorlichting van het ministerie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May