Regering doet toezeggingen aan bond Telesur
19 Aug 2021, 18:08
foto
Waarnemend president Ronnie Brunswijk heeft de bond bij Telesur ontvangen. De bond staakt vanaf gisteren. (Foto: DVC)


De regering zal onmiddellijk overgaan tot de benoeming van een lid van de vakbond bij Telesur in de Raad van Commissarissen. Ook zal de regering de directie van Telesur horen over de klachten van de bond. De roep van de bond om alle contracten met consultants te beëindigen wordt serieus genomen. Waarnemend president Ronnie Brunswijk heeft de werknemersbond vanmiddag ontvangen voor een onderhoud.

Het bondsbestuur, onder leiding van Harvey Panka zal vrijdag in een algemene ledenvergadering het standpunt van de regering aan de leden  voorhouden. Daar wordt bepaald wat de bond zal doen met de acties. Na de vergadering zal de regering weer om de tafel gaan met de bond, meldt het Directoraat Volkscommunicatie. De bond is sinds woensdag in actie.

De vakbond heeft de regering ook gewezen op het uithollen van het bedrijf sinds zes jaar terug. Gevraagd wordt naar eventueel gerechtelijk onderzoek. Als het nodig is om de zaak in te dienen bij het Parket van de procureur-generaal zal daarvoor niet worden geschroomd, heeft Brunswijk aangegeven.

Bij het gesprek met de bond waren ook aanwezig: de ministers Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken en Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, de voorzitter van De Nationale Assemblee, Marinus Bee en coalitiefractieleider Asis Gajadien.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May