Guyana zet deur open voor Surinaamse bedrijven
19 Aug 2021, 19:02
foto
De Guyanese minister van Financiën, Ashni Singh tijdens een werkontbijt in Georgetown. (Foto: Newsroom)


De Guyanese regering heeft alle deuren opengezet en belemmeringen weggenomen voor Surinaamse bedrijven die zich in het buurland willen vestigen. De toezegging van de Guyana Private Sector Commission (PSC) is vanmorgen in Georgetown aangekondigd door minister van Financiën, Ashni Singh.

Diverse Surinaamse bedrijven zijn al in Guyana. Vandaag opent een ander Surinaams bedrijf zijn deuren in het buurland. Door Surinaamse bedrijven in Guyana te verwelkomen, verzekerde Singh ook Guyanese bedrijven van vergelijkbare kansen in Suriname. "We verwelkomen Surinaamse bedrijven die vestigingen in Guyana neerzetten, laat ze hier komen en hun activiteiten opzetten ... elk Guyaans bedrijf heeft de mogelijkheid om hetzelfde te doen in Suriname," zei hij.

Volgens Singh kwam het officiële bezoek van president Chan Santokhi en zijn delegatie op het juiste moment. "Dit omdat beide landen goede en opwindende economische vooruitzichten hebben."

"We bevinden ons op een uniek kruispunt in de economische geschiedenis van beide landen; Guyana wordt geconfronteerd met ongekende economische vooruitzichten ... onze buur in het oosten staat ook aan de vooravond van een opwindende olie- en gasontwikkeling. We willen dat elk Surinaams bedrijf Guyana ziet als een bestemming om een operatie op te zetten," voegde minister Singh eraan toe tijdens het werkontbijt vanmorgen in Georgetown.

Hij merkte op dat beide regeringen de afgelopen maanden hebben gewerkt om belemmeringen voor dit proces weg te nemen. "We werken als regeringen samen om een realiteit te bereiken waarin elk Guyanees bedrijf kan gaan opereren, niet alleen om goederen en diensten op de markt te brengen. Waar er belemmeringen zijn, zetten we ons in om die belemmeringen weg te nemen."

In het Pegasus Hotel in Georgetown vertelde Singh dat zijn regering verschillende maatregelen heeft genomen om ervoor te zorgen dat het milieu bevorderlijk is voor buitenlandse investeringen. Zo zijn sommige belastingen afgeschaft. De toewijding is volgens hem onwrikbaar om ervoor te zorgen dat de particuliere sector de motor is van groei en transformatie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May