Bestuursambtenaren dreigen met acties
19 Aug 2021, 13:21
foto
De bestuursleden Rudolgo Palmtak, Glenn Swamipersad en Jan Aviankoi (r), hebben hun wensenpakket voorgelegd aan vicepresident Ronnie Brunswijk. (Foto: Directoraat Volkscommunicatie)


De bestuursdienst, goed voor meer dan 3.000 ambtenaren, dreigt met acties. Deze groep ambtenaren wacht al jaren op een salariscorrectie die er maar niet komt. Volgens bondsvoorzitter Glenn Swamipersad was alles al in kannen en kruiken om uitgevoerd te worden tijdens de vorige regering. De missive was toen al in orde, maar er is tot nog toe geen uitvoering gegeven aan wat was overeengekomen.

Swamipersad zegt aan Starnieuws dat er een grote kloof bestaat tussen het salaris van de districtscommissaris (dc) en de districtssecretaris (ds). Die kloof is ontstaan toen een dc werd gelijkgesteld aan een onderdirecteur. Het grote verschil in salariëring bestaat al langer dan vijf jaar, zegt de bondsvoorzitter. Hij wijst erop dat het bij de salariscorrectie niet om grote bedragen gaat. Zo wordt bijvoorbeeld gevraagd dat de ds wordt opgetrokken van schaal 9A naar 10C; het gaat hierbij om een verhoging van tussen de SRD 500 en SRD 600. Met de overige voorgestelde aanpassingen is minder dan deze bedragen gemoeid. Ook zijn er sinds 2018 geen bevorderingen meer geweest bij de bestuursdienst.

De bondsvoorzitter vertelt dat hij de hele ambtelijke weg opnieuw heeft doorlopen om zijn voorstellen erdoorheen te krijgen. Zowel met de minister van Regionale Ontwikkeling & Sport als met die van Binnenlandse Zaken is hierover gesproken en zijn stukken overgelegd. In mei is het wensenpakket ook aangeboden aan vicepresident Ronnie Brunswijk, die had toegezegd er werk van te maken. "Maar de salariscorrectie blijft maar uit," verzucht Swamipersad. Hij stelt dat de bestuursambtenaren het wachten beu zijn en in de startblokken staan om actie te voeren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May