Haïti: Storm Grace bemoeilijkt reddingswerkzaamheden
17 Aug 2021, 12:44
foto
Reddingswerkers in Haïti probeerden nog overlevenden te vinden voordat storm Grace het land zou aandoen. (Foto: Reuters)


Reddingswerkzaamheden na de dodelijke aardbeving die Haïti zaterdag trof, werden gehinderd door zware regenval veroorzaakt door tropische storm Grace. Tienduizenden mensen die door de aardbeving dakloos zijn geworden, moesten beslissen of ze de storm zouden trotseren onder dunne dekzeilen of het risico zouden nemen terug te keren naar gebouwen die door de beving waren beschadigd.

Bij de aardbeving met een kracht van 7,2 zijn zeker 1.419 mensen omgekomen. Meer dan 6.900 raakten gewond en een onbekend aantal wordt nog vermist.

Reddingswerkers groeven maandag door het puin in een wanhopige poging om overlevenden te vinden voordat de zware regenval de aarde in modder kon veranderen, waardoor het nog moeilijker werd om de personen onder het puin te lokaliseren.

Grace is vanochtend als tropische storm gelokaliseerd ten westen van de stad Les Cayes en verder westwaarts in de richting van Jamaica, volgens het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC).

Het NHC had eerder voorspeld dat Grace tot 25 cm regen zou kunnen brengen in het zwaarst getroffen gebied. Er wordt gevreesd dat de zondvloed aardverschuivingen kan veroorzaken.

Op Twitter drong het bureau voor civiele bescherming van Haïti aan op "goede buren wiens ruimte niet is aangetast" om ontheemden te helpen opvangen.

Het zuidwesten van Haïti lijkt de meeste schade te hebben geleden door de aardbeving, vooral rond de stad Les Cayes.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May