Start tweede officiële bezoek Santokhi aan Guyana
17 Aug 2021, 03:32
foto
President Chan Santokhi en zijn Guyanese collega Irfaan Ali in november vorig jaar in Georgetown. (Foto: Kabinet President Guyana)


President Chan Santokhi begint vandaag aan zijn vierdaags bezoek aan buurland Guyana. Samen met zijn vrouw en vijf ministers is hij op zijn tweede officiële bezoek. De Guyanese president Irfaan Ali heeft al laten weten dat het om "een zeer belangrijk bezoek" gaat.

"We hebben ons als buren gecommitteerd om te werken ... dit is een voortzetting van die samenwerking en het brengen van nauwere banden", zei president Ali aan de Guyanese media. Nu Suriname een belangrijke speler wordt in de regionale olie- en gassector, worden beide landen geconfronteerd met vergelijkbare uitdagingen en kansen, zei de Guyanese leider. "We kunnen ons denken samenvoegen om verbetering voor de twee landen te brengen."

Het bezoek van Santokhi heeft als basis het Guyana-Suriname Strategic Dialogue and Cooperation Platform lanceerden, dat hij in november 2020 samen met Ali lanceerde. De twee  staatshoofden zullen de tot dusver geboekte resultaten binnen dit platform evalueren op het gebied van coördinatie van het buitenlands beleid en politieke dialoog, milieu, gezondheid, infrastructuur en vervoer, landbouw, immigratie, douane, veiligheid en versterking van de particuliere sector. Op agenda staan ook de economische en sociale gevolgen van de Covid-19-pandemie voor beide landen.

Met Santokhi reizen mee de ministers van Buitenlandse Zaken, Albert Ramdin, van Natuurlijke Hulpbronnen David Abiamofo, van Landbouw, Veeteelt en Visserij Parmanand Sewdien, van Openbare Werken Riad Nurmohamed en van Transport, Communicatie en Toerisme, Albert Jubithana. Vertegenwoordigers van Staatsolie en de particuliere sector zijn ook van de partij.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May