Bijna US$ 1 miljoen voor deelname Expo 2020 Dubai
16 Aug 2021, 19:29
foto
Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken tijdens de persconferentie vanmiddag.


President Chan Santokhi gaat in de laatste week van november naar de Expo 2020 Dubai. Voor zijn deelname aan de expo moet Suriname US$ 2,4 miljoen betalen, waarvan US$ 1,5 miljoen wordt betaald door Dubai. Suriname moet zelf zo'n US$ 900.000 ophoesten. De Raad van Ministers heeft intussen dit bedrag goedgekeurd. "Als een soort voorfinanciering," zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken.

"Wij gaan proberen een deel van het bedrag terug te verdienen door sponsorship en bijdragen," legt de bewindsman uit op een persconferentie. Er zouden ook bijdragen komen van internationale organisaties "omdat dit valt onder exportpromotie." Ramdin merkt op dat het door de ministersraad goedgekeurde bedrag "uiteindelijk veel lager zal liggen."

Aan de Expo 2020 Dubai doen 192 landen mee en trekt het evenement ongeveer 25 miljoen bezoekers, 5,5 miljoen zakenlieden en 44.000 bedrijven. Een uitstekende gelegenheid voor Suriname om zijn fysieke en emotionele producten te tonen, promoot Ramdin. De deelname moet volgens hem niet als een kostenpost worden gezien, ofschoon hij erkent dat het veel kost; "maar Suriname heeft dingen aan de wereld te bieden." Suriname's participatie moet worden gezien tegen de achtergrond van het brengen van herstel en stabiliteit door de regering, citeert de Communicatie Dienst Suriname de bewindsman. Om duurzame groei en ontwikkeling te creëren is het volgens Ramdin belangrijk dat er een klimaat wordt geschapen om investeerders aan te trekken.

De expo begint op 1 oktober en duurt tot eind maart 2022. Het belangrijkste moment voor Suriname tijdens dit evenement is de nationale week die op 27 november begint. Het gaat dan om nationale dagen, waarbij de landen kunnen tonen wat zij te bieden hebben. Samen met president Santokhi zullen ook vertegenwoordigers van het bedrijfsleden meereizen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May