HVB dringt aan op verlaging brandstofprijs
16 Aug 2021, 22:34
foto
Evaluatiebijeenkomst van de HVB te Accaribo in het district Para het afgelopen weekend. (Foto: HVB)


De Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) start in oktober met een speciale training om haar kaders politiek bij te scholen. Deze training wordt in alle districten gehouden. HVB-politiek leider Raymond Sapoen doet een oproep aan de regering om de brandstofprijzen te verlagen. "Regering musu saka a olieprijs, anders a volk massaal au gwa strati", voorspelde hij tijdens een evaluatiebijeenkomst afgelopen weekend te Accaribo in Para Oost.

In tegenstelling tot de bewering van andere partijen zijn met uitzondering van één van de drie ex-DNA kandidaten van Para, alle overige structuren van het district intact. De partijleiding heeft een bezoek gebracht aan de districten Para en Marowijne, waar de partij de afgelopen verkiezingen zelfstandig deelnam aan de verkiezingen en kandidaten op alle niveaus voordroeg. Hoewel in geen van deze twee districten de HVB een zetel behaalde, mag gelet op de cijfers geconcludeerd worden dat de partij in haar nog jong bestaan, meer stemmen behaalde dan andere gevestigde partijen en nog veel groeipotentie heeft, stelt de HVB.

De meetings afgelopen weekend stonden in het licht van hergroepering, lessons learned en het ontwikkelingstraject van de partij naar 2025. Hiervoor is een speciaal partijprogramma ontwikkeld dat nog moet worden goedgekeurd door het hoofdbestuur. De partij start in de maand oktober met een speciale training om haar kaders politiek bij te scholen en die in alle districten zal worden gehouden. Ook zullen de trainingen volgens haar vertrouwde ontwikkelingsvisie, O (onderwijs)  plus O (ondernemerschap) = O (ontwikkeling), op het gebied van ICT en de agrarische sector weer worden opgepakt.

Volgens partijleider Raymond Sapoen heeft de HVB zich als grootste buitenparlementaire partij gevestigd in het centrum en is bereid met andere gelijkgerichte partijen verder te bouwen aan een nationaal progressief collectief. "We hebben ook onze les geleerd en de verkiezingsboodschap van het electoraat begrepen. We hebben direct na de verkiezingsuitslag de coalitieregering alle ondersteuning toegezegd, maar de performance van deze regering na een jaar is teleurstellend".

Sapoen betoogde dat herstel van de economie nooit ten koste mag zijn van de Surinaamse burger die nu dubbel wordt getroffen. De laatste belastingverhogingen en zeker de brandstofverhoging is de druppel die de emmer doet overlopen. De hierdoor veroorzaakte prijsverhogingen zijn nu al voelbaar. De partijleider deed een dringend beroep op de regering om zich niet blind te staren op haar riante meerderheid, maar de toenemende ontevredenheid onder grote delen van het volk serieus te nemen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May