Somohardjo ingenomen met terugkeer kernen HVB Para
14 Aug 2021, 22:37
foto
PL-voorzitter Paul Somohardjo spreekt zijn gehoor toe in Para. Hij heeft gisteren tijdens een bijeenkomst kernen van HVB verwelkomd in zijn partij.


Pertjajah Luhur (PL) is bezig met de wederopbouw van haar politiek fundament. Na Nickerie in het westen, blijkt dat ook Paranen hun HVB-tenue verruilen voor dat van PL.  Ajoeb Moentari heeft kernen van de HVB terug naar ‘huis’ gehaald. Ten huize van familie Dijo te La Vigilantia zijn de kernen van de Palisadeweg, Rijsdijk en omgeving, Pararakweg, Billiton en La Vigilantia, vrijdag verwelkomd als herboren PL-ers. Na Nickerie en Para hebben Moentari en team hun vizier nu gericht op Commewijne en Wanica.

Partijvoorzitter Paul Somohardjo benadrukt dat samenbundeling nu meer dan ooit nodig is voor de verdere ontwikkeling en opbouw van het land. Deze samenwerking tussen alle PL-ers is broodnodig voor individuele en algemene groei, meent de politicus. “We moeten kijken, hoe wij verder kunnen leven na Covid, want het gaat niet meer om mij, maar ons nageslacht”.

Somohardjo is zeer tevreden met de aansluiting van de ‘nieuwe’ PL’ers. “Alleen door samen te werken kunnen we sterk zijn. Aan de nieuwkomers gaf hij mee zich geheel vrij te voelen binnen de partij. “No ab a gevoel tak mi na wan verrader, a gevoel tak mi na wan overloper. Nee, we zijn allemaal Surinamers. Ik ben blij met jullie komst en je bent welkom in het elastische huis van de PL. Gedane zaken nemen geen keer. Wij zijn allemaal broeders en zuster van de partij”, sprak Somohardjo de mensen toe. De PL-voorzitter zegt dat belangrijk is nu, in de Covid-situatie, eerst te kijken naar de gezondheidssituatie. Somohardjo verzoekt daarom eenieder om zich te laten vaccineren.

Nasier Eskak, eerste ondervoorzitter van PL, vindt dat Para een district is met veel potentie. Hij is blij dat ook de bewoners van Para zich kunnen identificeren met het fundament van de partij en bereid zijn om bij te dragen aan niet alleen de wederopbouw van de organisatie en daarmee ook het hele land.

Sinds het bestaan van de PL is het nooit voorgekomen dat de partij geen zetel binnen heeft gehaald, ondanks de vele tegenslagen, zei partijtopper Bronto Somohardjo. “Wij zijn hier bezig met het opbouwen van ons huis. Het gaat langer duren als je het in je eentje doet, maar ik ben blij dat ik het samen met jullie mag doen. We gaan niet meer tegen elkaar strijden, maar met elkaar. Want u en ik hebben een lange weg te gaan”, laat Bronto Somohardjo optekenen. Hij weet ook hoe nijpend de economische situatie in het land is, maar verzekert de aanwezigen dat de regering niemand in de steek laat.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May