Bus- en boothouders weer in actie; betaling blijft uit
15 Aug 2021, 04:42
foto
Iwan Woon, ondervoorzitter van OBS.


De Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) is sinds vrijdag weer in actie. De OBS heeft de opgeschorte acties na twee weken hervat omdat de regering afspraken niet is nagekomen. De reguliere betaling over juni zou twee weken geleden overgemaakt worden. Iwan Woon, OBS ondervoorzitter, zegt aan Starnieuws dat de bus- en boothouders helaas nog niet over hun geld beschikken. Hierdoor blijven de bussen in de garage en de boten aan de ketting.

Woon geeft aan dat hij na de aankondiging van de actie gebeld is door Fariyal Renfurm, directeur van het Nationaal Vervoerbedrijf (NVB). Zij heeft hem meegedeeld dat de betaling van juni uiterlijk de volgende week vrijdag plaats zal vinden.  “Ik kan daar op niet afgaan meer toch. Je hebt me eerder ook al gezegd dat het twee weken geleden zou gebeuren en nu zijn we hier,” uit Woon zich.

De vakbondsman zegt dat een ander deel van de leden nog achterstallige Covid-gelden moet ontvangen, vanaf 2020, voor het transporteren van verplegend personeel. Volgens hem begint het een routine te worden van de overheid dat de betaling aan de OBS verlaat plaatsvindt. “We kunnen dat niet meer pikken. Wat dat zaakje nog erger gemaakt heeft, is die benzine verhoging. We hebben geen geld om maar te blijven voorschieten,” benadrukt Woon.

Het verschil van de benzineverhoging in het rekenmodel moet nog verwerkt worden. Dat is overeengekomen met de overheid. “Maar wanneer dit geëffectueerd gaat worden, is weer een ander probleem”. Aangekondigd is dat er nieuwe tarieven gehanteerd zullen worden per september. De OBS-trekker hoopt dat hierbij ook de huidige benzineprijzen in zijn gecalculeerd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May